Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Općenito

Kamo s dvogodišnjakom na 3 dana, a da ne poludimo?

Petra_ST · 6. lipnja 2026.
Prvi put idemo na kratki odmor s malenim (2 g i 3 mj) i nemam pojma kako to izvesti. Muž bi na Plitvice, ja mislim da bi nam more ili nešto mirnije bilo bolje jer sin još spava popodne i bez tog sna je katastrofa. Vozili bismo se autom, ali on ne voli sjediti duže od sat vremena. Ima li neko preporuku destinacije do 2 sata vožnje od Zagreba gdje ima gdje potrčati, a mi da se malo odmorimo?

4 odgovora

ana_i_luka · 9. lipnja 2026.
Mi smo s tom dobi bili u Istri, ali u apartmanu s bazenom i dvorištem – i to je bio pun pogodak. Bazen po podne, popodnevni san u sjeni, i nula stresa s parkiranjem po gradovima. Plitvice s dvogodišnjakom u nosiljci može, ali to je onda izlet za vas, ne za njega.
Tea_dvije_cure · 12. lipnja 2026.
Nas su spasile pauze na putu. Svakih 45 min stanemo, dijete istrči 10 minuta i onda opet ide bez cike. Vožnja se produži, ali dolazimo živi i normalni. Preporučujem Rastoke ili okolicu Karlovca ako želite kratko, ima vode, mostića i dovoljno da se dijete čudi.
SanjaP · 14. lipnja 2026.
Mi smo bili u Tuheljskim toplicama i to je bio najbolji odmor te godine, iskreno. Blizu, dijete cijeli dan u vodi, popodne spavanje, a mi navečer kavu na miru. Zagorje ima i puno malih izleta u blizini ako vam se da vozit.
Maja_1985 · 15. lipnja 2026.
Samo jedan savjet: ne planirajte previše. Mi smo prvi put napravili plan s pet lokacija u tri dana i onda smo sve otkazali jer je klinac dobio temperaturu drugi dan (a mi bez lijekova, ludi). Sad uvijek nosimo malu torbicu s onim što pedijatar preporuči za svaki slučaj i biramo jedno mjesto, jedan smještaj, i tu ostanemo.

Prijavite se za odgovor.