Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

prkosi mi u svemu, ne prepoznajem svoje dijete

Petra_ST · 12. travnja 2026.
cure ne znam sto mi je s klincem. ima 3 godine i 4 mj i doslovno na svako sto kazem odgovor je NE. obuci jaknu - ne. idemo - ne. hoces sladoled - NE (a onda place jer nema sladoled?!?!) jucer se bacio na pod pred pekarom jer sam mu dala krafnu u ruku a on je htio da mu je dam u vrecici. u VRECICI. i ja stojim tamo i ljudi gledaju i ja sam se rasplakala u autu poslije. kako vi ostajete mirni? ja povisim glas i onda me grize savjest cijeli dan.

6 odgovora

mama_bebaca · 14. travnja 2026.
faza je. grozna, iscrpljujuca faza, ali faza. mozak im se razvija brze nego sposobnost da kontroliraju emocije pa eksplodiraju. ne znaci da si nesto pogrijesila
nina_zg · 14. travnja 2026.
Ponudi mu dva izbora umjesto pitanja koja imaju da/ne odgovor. Ne "hoćeš obuti čizme" nego "hoćeš crvene ili plave čizme". Kod nas je to smanjilo svađe za 70%. Ne rješava sve ali pomaže puno.
SanjaP · 17. travnja 2026.
a to s vrecicom hahaha ja imam tocno takvih 20 primjera. moja je vristala jer sam joj razrezala bananu na pola. ZATO STO SAM JU RAZREZALA. ne shvacaj osobno, doslovno nema logike
ivana_mama3 · 19. travnja 2026.
i ja vičem ponekad. onda se ispričam, kažem mu "mama je bila ljuta i vikala, to nije bilo u redu, žao mi je" i to je zapravo dobra lekcija za njega. ne moraš biti savršena, samo da se popraviš.
Maja_1985 · 22. travnja 2026.
meni je pomoglo najavljivati unaprijed. "za 5 minuta gasimo i idemo", pa "za 2 minute". naglo prekidanje im je kao katastrofa. i najavim sto ide dalje, npr "idemo doma pa cemo citati knjigu", da ima nesto lijepo u glavi
dora_i_ja · 25. travnja 2026.
pozz, ja bih dodala da provjeris i spavanje. kad je moj bio neispavan bio je 10x gori. mi smo pomaknuli spavanje pola sata ranije i prkos se prepolovio. zvuci banalno ali probaj

Prijavite se za odgovor.