Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Nocne pelene - kad i kako krenuti?

iva.novak · 16. svibnja 2026.
Pozz svima, imam pitanje za mame koje su prosle ovo. Kcerka ima 3,5g, danju je odlicno bez pelena vec par mjeseci, ali nocu je uvijek mokra ujutro kad je skinemo. Da li da samo stavim gacice i cekam da sama progleda ili ima neki trik? Bojim se da ce se dogadjati nesreca svaku noc i da ce mi se dijete stresirati zbog toga.

5 odgovora

ana_i_luka · 18. svibnja 2026.
nocna kontrola dolazi puno kasnije od dnevne, to je normalno i do 5-6g kod nekih. nemoj se zuriti, tijelo mora sazrit
mama_bebaca · 21. svibnja 2026.
mi smo stavljali navlaku na madrac i gacice, prvih mjesec dana skoro svaku noc mokro, onda se samo poceo buditi da ide na wc. nije bilo drame, samo strpljenje i prostirka za svaki slucaj
ivana_mama3 · 23. svibnja 2026.
probajte manje tekucine navecer i obavezno wc prije spavanja, to je pomoglo kod nas
Maja_1985 · 23. svibnja 2026.
kod nas pedijatar rekao da ne stavljamo pod stres dijete oko toga, da nocna pelena moze i do skole, i da je to sasvim ok. glavno da se dijete ne osjeca krivo
valentina_z · 24. svibnja 2026.
imali smo isto pitanje, na kraju smo jednostavno produzili pelenu za noc jos par mjeseci i kad je sam trazio da je skinemo onda smo prestali. bez pritiska ide brze

Prijavite se za odgovor.