Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Sin (3g) jede samo tjesteninu i kruh, izludit ce me

katarina.k · 26. veljače 2026.
Cure pomagajte, doslovno vec mjesecima sin nece nista osim tjestenine s malo maslaca i kruha sa sirom. Skuham rucak, sve odbije, plus place za stolom ko da ga mucim. Pedijatrica kaze da je faza i da ne forsiram ali meni je vec puknuo film. Svasta sam probala, da mu servira sam sebi, da jedemo zajedno, da napravim smjesno na tanjuru... nista. Jel ima netko slicno iskustvo i je li proslo samo od sebe?

6 odgovora

antonija_ri · 27. veljače 2026.
moj je isti bio, jos i gori, jeo je samo bijeli jogurt i pahuljice cca pola godine. proslo je samo od sebe kad je krenuo u vrtic, tamo je vidio drugu djecu da jedu pa je i on pokusao. strpljenja...
mirna_mama · 1. ožujka 2026.
probaj ne davati mu izbor osim onoga sto skuhas, ako je gladan pojest ce. kod nas je upalilo da vise necu kuhati posebno za dijete, jede sto i mi ili nista
ana_i_luka · 3. ožujka 2026.
mi smo isli kod savjetovalista za prehranu jer je moja curica jos gora bila, doslovno 4 namirnice ukupno. rekli su da je bitno da dijete ne bude gladno i da se ne pretvara u borbu, jer sto vise inzistiras to gore. sad je 5g i puno je bolje
valentina_z · 6. ožujka 2026.
ovo je toliko cesto u toj dobi da se zove i
Lucija82 · 8. ožujka 2026.
neuroticno jedenje, ma normalno je. drzi se, i moj je bio takav, sad s 6 jede sve i svasta
iva.novak · 10. ožujka 2026.
kod nas je pomoglo da dijete ide sa mnom u kupovinu i bira povrce, pa da zajedno kuhamo. osjecaj kontrole im puno znaci u toj dobi

Prijavite se za odgovor.