Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

koliko vi realno trosite na dijete mjesecno? pocinjem paničarit

antonija_ri · 19. ožujka 2026.
eto, pitanje za financije jer se s nikim ne mogu iskreno o tome. imamo jedno dijete (2g), oboje radimo prosjecne place i svaki mjesec smo na nuli. vrtic, pelene, hrana, ono stalno nesto treba, cizme, jakna, sad je izrastao iz sjedalice. nemamo nikakvu ustedu i to me budi nocu. imam osjecaj da svi oko mene idu na more, mijenjaju auto, a mi racunamo do 15og. jel realno da je svima tesko a samo se dobro pretvaraju??

5 odgovora

valentina_z · 20. ožujka 2026.
realno je. vecina se pretvara ili im pomazu roditelji pa to ne spominju. mi smo dvije godine bili na nuli i nitko iz mog kruga nije znao.
Petra_ST · 22. ožujka 2026.
Nama je najvise pomoglo kad smo sjeli i zapisivali SVE tri mjeseca. Ispalo je da nam dijete nije najveci trosak nego dostava hrane i sitni impulsivni kupovi. Dijete je bilo cca 25% troska, ostalo smo mi. Bilo je bolno vidjeti ali nakon toga smo poceli stedit 300e mjesecno.
tata_marko · 23. ožujka 2026.
second hand grupe na fejsu i razmjena s prijateljicama, to je spas. cizme koje dijete nosi 4 mjeseca ne moraju biti nove. jakne, skije, sve to kruzi kod nas u krugu od 5 obitelji vec godinama :D
ana_i_luka · 23. ožujka 2026.
provjeri jesi li iskoristila sve na sto imas pravo, neki gradovi daju pomoc za vrtic ili nesto za opremu, razlikuje se od grada do grada. ljudi to cesto ne znaju pa propuste
dora_i_ja · 24. ožujka 2026.
a ono s morem, mi zadnje 4 godine idemo kod muzeve tete u dalmaciju na 5 dana i to je nase more. dijete je presrecno, ne zna razliku. instagram je najveci lazac za financije

Prijavite se za odgovor.