Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

strah me cijepljenja, sutra prvi put idemo :(

katarina.k · 24. srpnja 2026.
drage moje, sutra nam je prvo cijepljenje za MD, ima 2mj. znam da je glupo ali strasno sam nervozna, vise nego sto sam bila prije poroda skoro. citala sam raznorazne stvari na netu i sad sam totalno zbunjena i uplasena. je li normalno da se ovako osjecam? kako je vama proslo prvi put?

12 odgovora

mama_bebaca · 24. srpnja 2026.
potpuno normalno, ja sam plakala vise od bebe prvi put haha. beba osjeti tvoj stres pa probaj biti mirna koliko mozes, sve je proslo brzo, samo mali ubod i gotovo
Petra_ST · 26. srpnja 2026.
moj savjet, dojite ili nahranite bebu odmah nakon cijepljenja, to puno pomaze da se smiri. i nemojte citati previse po netu prije, tamo su najcesce najgore price koje vas samo uplase bez potrebe
josipa_os · 27. srpnja 2026.
nas doktor je rekao da mozemo dati paracetamol u sirupu ako bude povisena temperatura nakon, ali da ne treba preventivno prije cijepljenja. pitajte svog pedijatra za tocnu preporuku za vasu bebu
SanjaP · 28. srpnja 2026.
samo da kazem da nisam sigurna da je cijepljenje uvijek najbolja opcija za svako dijete, mislim da bi trebalo istrazivati vise prije nego se odluci
martina88 · 29. srpnja 2026.
razumijem da svatko ima pravo na svoje misljenje, ali cijepljenje po kalendaru je preporuceno od strane pedijatara zbog zastite od ozbiljnih bolesti, mislim da je najbolje povjeriti se strucnjaku koji poznaje vase dijete a ne generalnim savjetima s foruma za takve odluke
ana_i_luka · 30. srpnja 2026.
slazem se s gore, moje dvoje djece su cijepljena po kalendaru i nemam nikakvih losih iskustava, samo malo placa odmah nakon uboda pa se smiri za par minuta
dora_i_ja · 31. srpnja 2026.
autorica teme, drzi se, sve ce biti dobro. mozda malo temperature navecer ili sutradan, to je normalna reakcija organizma, samo pratite i ako se povisi puno ili traje duze od dan-dva javite pedijatru
katarina.k · 1. kolovoza 2026.
bili smo danas, prosli super! plakala je mozda 10 sekundi pa sam je odmah dojila i smirila se, sad spava mirno. hvala svima na podrsci, stvarno mi je pomoglo da se ne panicarim previse
Maja_1985 · 2. kolovoza 2026.
tako mi je drago da je proslo dobro! svaki put je isto malo stresno ali covjek se navikne s vremenom
antonija_ri · 3. kolovoza 2026.
da dodam samo, nosite s sobom omiljenu igracku ili deku bebi, meni je to pomoglo da se brze smiri poslije, poznat miris i predmet
katarina.k · 3. kolovoza 2026.
update dan poslije - imala je malo povisenu temperaturu navecer, 37.8, dala sam sirup po preporuci pedijatrice i danas je opet svoja stara vesela beba. sve dobro proslo, hvala vam puno svima na strpljenju i savjetima, stvarno mi je ovo pomoglo da prezivim tu nervozu
valentina_z · 3. kolovoza 2026.
super da je sve dobro, sretno i za sljedeca cijepljenja, bit ce sve lakse s vremenom obecajem

Prijavite se za odgovor.