Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

pelene - sve smo skinuli, a sad opet piški u gaće

mirna_mama · 28. veljače 2026.
drage moje trebam savjet. krenuli smo skidati pelene u srpnju, islo je super, tjedan dana bez nezgode i ja sva ponosna. sad odjednom, zadnjih 10 dana, po 3-4 nezgode dnevno. i to ne da ne stigne, nego se doslovno igra i pusti. nista se nije promijenilo osim sto je krenula u vrtic. je li ovo normalno nazadovanje ili sam nesto zeznula? ima 2g8mj

5 odgovora

trudnica2026 · 28. veljače 2026.
Nisi ništa zeznula. Vrtić je ogromna promjena i regresija u kontroli mjehura je jedna od najčešćih reakcija. Nemoj se vraćati na pelene danju ako je već bila suha, samo podsjećaj bez ljutnje i nosi rezervnu robu.
iva.novak · 3. ožujka 2026.
i nama isto kad se rodila sestrica. par tjedana i samo se vratilo na staro
SanjaP · 5. ožujka 2026.
kod nas je pomoglo da je vodim na wc po satnici, svakih 45 min bez pitanja jer ako pitas dijete uvijek kaze ne :D nakon 2 tjedna smo se vratili na normalu
valentina_z · 6. ožujka 2026.
Samo pazi da ne bude infekcija urinarnog trakta, kod nas se baš tako očitovalo - iznenadne nezgode nakon što je već bila čista. Ako je češće piškenje ili se žali da peče, svakako do pedijatra na uzorak. Nadam se da je samo prilagodba.
josipa_os · 8. ožujka 2026.
prosli smo to trostruko sa troje djece. ne komentiraj nezgodu, samo presvuci i idemo dalje. cim se napravi frka od toga, dijete se stisne i bude jos gore

Prijavite se za odgovor.