Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

dojenje me boli do suza, 8. dan smo

mama_bebaca · 23. ožujka 2026.
Curke, trebam iskustva. Rodila sam prije 8 dana, prekrasna curica, ali dojenje je za mene trenutno agonija. Kad se prihvati imam osjećaj kao da mi netko stavlja žilet. Bradavica mi je s jedne strane napukla i malo krvari. U bolnici su rekli da je hvat dobar, ali očito nije jer ovo nije normalno. Muž mi kaže da prebacimo na formulu i da ne moram biti heroj, i dio mene bi to najradije, a drugi dio plače na tu pomisao. Je li vas išta stvarno pomoglo? Kupila sam kremu s lanolinom i hidrogel oblog ali to je samo za nakon.

5 odgovora

antonija_ri · 25. ožujka 2026.
Prvo i najvažnije - nađi savjetnicu za dojenje (IBCLC) ili patronažnu koja se stvarno razumije, da ti pogleda hvat i usta bebi. Ako boli i ako je napuklo, hvat najvjerojatnije nije idealan, čak i kad izgleda ok. Kod nas je bio kratki podjezični frenulum i nitko ga nije primijetio do 3. tjedna. Nakon malog rezanja bol je prošla u dva dana.
Lucija82 · 26. ožujka 2026.
ja sam prezivjela na tome da sam prije podoja rukom izmuzla malo mlijeka da bradavica bude mekana i da se lakse prihvati, i da sam ju izvlacila iz usta tako da joj gurnem prstic u kutic da pusti vakuum. i obavezno mijenjaj polozaje, jos mi je pomogao onaj lezeci polozaj
nina_zg · 29. ožujka 2026.
Drži se. Meni je 8. dan bio najgori dan cijelog roditeljstva, plakala sam prije svakog podoja i gledala u sat. Prošlo je oko 3. tjedna kao da nikad nije bilo. Ali ako ne prođe, nemoj to trpjeti mjesecima, ima i drugih načina da nahraniš dijete i ti si dobra mama u svakom slučaju.
mirna_mama · 31. ožujka 2026.
pazi na znakove infekcije, ako pocne temperatura, crvenilo, tvrdo mjesto u dojci, odmah doktoru jer mastitis nije za igru. i na ranicu koja krvari moze doci i gljivica pa se to onda vuce. nemoj cekati
ivana_mama3 · 2. travnja 2026.
Formula nije poraz. To ti kazem kao osoba koja je 5 mjeseci izmuzavala i mrzila svaki dan i onda smo presli na adaptirano i ja sam se prvi put nasmijala svom djetetu. Ali probaj prvo savjetnicu, mozda je sitnica :)

Prijavite se za odgovor.