Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

ljubomora na bebu - stariji ne moze podnijeti novog clana

martina88 · 15. ožujka 2026.
dobili smo bebu prije mjesec dana i stariji sin koji ima 4g je potpuno izgubljen. iz vedra neba pocinje raditi stvari koje odavno nije - trazi cuclu, hoce da ga hranim ko bebu, ponekad je grub prema bebi kad mislimo da ne gledamo. znam da je ljubomora normalna ali ne znam kako mu pomoci da se snadje s ovim osjecajima a da pritom ne zapostavim bebu koja isto treba puno paznje

5 odgovora

mirna_mama · 16. ožujka 2026.
regresija je super normalna pojava, dijete se vraca na ranije ponasanje jer trazi paznju i sigurnost. probaj mu dati posebno vrijeme samo za njega, makar 15-20 min dnevno kad beba spava, samo vas dvoje
Tea_dvije_cure · 19. ožujka 2026.
mi smo ukljucili starijeg u brigu o bebi, da donese pelenu, da pjeva bebi, da bude
gabi_2djece · 19. ožujka 2026.
budi oprezna s grubim ponasanjem prema bebi, nikad ih ne ostavljaj same bez nadzora u ovoj fazi, ali isto tako nemoj prestrogo kazniti jer ce to samo pojacati ljubomoru. razgovaraj s njim o osjecajima, reci mu da je normalno biti ljut ili tuzan
Maja_1985 · 22. ožujka 2026.
ovo je prosla i nasa faza, potrajalo je mjesec dva i onda se smirilo samo od sebe kad je vidio da ga i dalje volimo isto. strpljenja, bit ce dobro
mama_bebaca · 23. ožujka 2026.
knjige o dolasku bebe u obitelj su nam puno pomogle, citali smo mu prije spavanja i onda pricali o tome kako se osjeca. mislim da mu je pomoglo da stavi rijeci na ono sto osjeca

Prijavite se za odgovor.