Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

mucnine cijeli dan, nista ne pomaze :(

mama_bebaca · 11. ožujka 2026.
cure pomoc, 9 tjedan sam i mucnine su uzasne. ne mogu ni vodu piti normalno a kamoli hranu. jel to normalno da traje cili dan ili je to samo ta jutarnja mucnina koja je super lazljivo ime jer meni je cili dan. probala sam đumbir, bezalkoholni đumbir čaj, keksice prije ustajanja... nista. na rubu sam vec, umorna sam i muka mi je i osjecam se jadno. ima li nade da ce proci ili je ovo do kraja trudnoce?

13 odgovora

iva.novak · 12. ožujka 2026.
drz se, meni je bilo tocno tako do 14-15tt onda je puknulo kao da je nikad nije bilo. probaj hladnu vodu s limunom, meni je to jedino pomoglo.
dora_i_ja · 12. ožujka 2026.
ja sam imala hyperemesis, bila sam na infuzijama dva puta tjedno. ako ne mozes zadrzati NISTA tekucine, javi se hitno ginekologu, ne cekaj. za obicne mucnine je ok probati kimove karamele ili sve sto je kiselo, meni su pomogli slani stapici ujutro prije ustajanja iz kreveta.
Lucija82 · 13. ožujka 2026.
vitamin B6 mi je spasio zivot, pitaj gin za to. i imbir kapsule iz apoteke, jace djeluju od caja.
trudnica2026 · 13. ožujka 2026.
kod mene nije prošlo do poroda cure, tako da nazalost nije pravilo da mora proci do 2. tromjesecja. drzi se, prolazno je makar se ne cini tako sad.
mirna_mama · 15. ožujka 2026.
ovo je super tema, i ja se borim istih tjedan dana. dodala bih da mi pomaze jesti cesto i malo, umjesto tri obroka. gladan zeludac = gore mucnine kod mene.
mama_bebaca · 15. ožujka 2026.
hvala vam cure puno, bas mi je lakse kad znam da nisam jedina. probat cu te karamele i taj vitamin B6, pitat cu doktoricu na sljedecem pregledu koji je za 5 dana.
ivana_mama3 · 16. ožujka 2026.
samo da dodam, meni je pomoglo i da izbjegavam mirise - parfem, kava, odredjena hrana koja mi je prije bila super a sad mi je odbojna. ne forsiraj se s tim.
Petra_ST · 16. ožujka 2026.
jedan savjet od babe: suhi kruh ujutro prije nego se i podignes iz kreveta. zvuci ludo al pomaze kod puno zena.
tata_marko · 17. ožujka 2026.
citala sam da je stres i umor pogorsava mucnine, pa probaj odmoriti koliko mozes, znam da je tesko kad radis ali probaj.
mama_bebaca · 18. ožujka 2026.
update cure - bila sam kod doktorice, rekla je da je sve uredu, samo hormoni divljaju. propisala mi vitamin B6 i rekla da pijem male gutljaje vode cijeli dan umjesto vise odjednom. za sad malo bolje.
nina_zg · 19. ožujka 2026.
drago mi je da je sve ok! drzi se, prolazi to.
Maja_1985 · 20. ožujka 2026.
ja sam pila i gaziranu vodu, cudno ali mi je smirivala zeludac. sretno dalje!
mama_bebaca · 21. ožujka 2026.
jos jedan update - 12tt sam sad i stvarno je bolje, mucnine su rjede i slabije. hvala svima na savjetima, vidim da je stvarno individualno kod svake al dobro je znati da nisam luda kad kazem da mi je cili dan bilo muka.

Prijavite se za odgovor.