Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

MM misli da je cuvanje djece "pomaganje"

josipa_os · 4. kolovoza 2026.
cure, ne mogu vise. jucer mi kaze "pa ja ti pomazem cijeli dan". POMAZE. svom djetetu. ja radim od kuce, imam rok u petak, on je na godisnjem i cijeli dan mi dovodi malog u sobu jer "trazi mamu". kad ja imam neki svoj termin onda on odmah pita "a koliko dugo te nema" kao da mu ostavljam susjedovo dijete. jesam ja luda ili je to normalno kod svih? kako ste to rijesile bez svadje jer meni svaki razgovor zavrsi u tome da je on "kriv za sve"

5 odgovora

mirna_mama · 7. kolovoza 2026.
nisi luda. rijec pomagati bi trebala biti zabranjena u kucama s malom djecom. kod nas je proradilo tek kad sam otisla na 3 dana kod sestre i ostavila ga samog s dvoje. vratio se sav drugi covjek, sad zna gdje su carape i kad je vrtic izlet :D
tata_marko · 10. kolovoza 2026.
Mi smo napravili doslovno popis na papiru, sve sto se u kuci radi u tjedan dana. Ispalo je 40ak stvari. Onda smo podijelili. Zvuci grozno birokratski ali je pomoglo jer je on prvi put vidio crno na bijelo koliko toga ima. Prije je iskreno mislio da se rucak sam pojavi.
valentina_z · 10. kolovoza 2026.
kod mene ista prica godinama. sad se vise ni ne trudim, samo odem. "idem", zatvorim vrata. bez objasnjavanja koliko i gdje. nije idealno rjesenje ali sam prestala biti ljuta 24/7
katarina.k · 10. kolovoza 2026.
probaj razgovor kad nitko nije umoran i kad nisi bijesna, ne u 21h nakon uspavljivanja. i nemoj poceti s "ti nikad". kod nas je jedina stvar koja je funkcionirala da preuzme cijele blokove odgovornosti, ne zadatke. znaci nije "odvedi ga u vrtic" nego "vrtic je tvoj", ti komuniciras s tetama, ti znas kad je pizza dan. inace ti ostajes menadzer svega a to je najveci teret
iva.novak · 10. kolovoza 2026.
ajme ovaj "a koliko dugo te nema" me ubio, kao da ide u rat :D drz se

Prijavite se za odgovor.