Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

kreće dohrana, a ja u panici (5,5 mj)

nina_zg · 27. lipnja 2026.
Ekipa, sljedeći tjedan idemo na prvo pravo krpanje uz mlijeko i ja sam se načitala interneta do te mjere da sad ne znam ni gdje mi je glava. Jedni kažu BLW i cijeli komadi, drugi kažu kašice s kašikom, treći kažu prvo voće, četvrti da nikako voće nego povrće jer se navikne na slatko. Što ste vi dali prvo i u koliko sati? I koliko je normalno da beba u početku pojede, jer sam čula da to prvi mjesec i nije stvarno hranjenje nego samo upoznavanje?

6 odgovora

tata_marko · 29. lipnja 2026.
Prvi mjesec je 100% upoznavanje, mlijeko ostaje glavni obrok do godine. Mi smo počeli s kuhanom mrkvom i batatom u obliku prstića, ona je to lickala, drobila i gurala po podu. Pojedeno: nula. I to je bilo sasvim u redu. Daj oko podneva, nikad kad je premoren ili gladan kao vuk, i ne prije nego što stabilno sjedi s podrškom.
Maja_1985 · 30. lipnja 2026.
mi smo isli klasicno kasice pa kasnije komadi i to je isto ok, nemoj se dati uvjeriti da postoji samo jedan ispravan nacin. vazno je da nema soli, secera i meda do godine i da se novi alergeni uvode jedan po jedan pa 2-3 dana pauza
SanjaP · 1. srpnja 2026.
jaje i kikiriki nemoj odgadjati! danasnje preporuke su da se alergeni uvode rano, oko 6 mjeseci, a ne da se cekaju. ja sam to sa starijim odgadjala jer su tako govorili i sad imamo alergiju, s mladjim smo dali rano i sve pet. ali provjeri s pedijatrom ako imate alergije u familiji
katarina.k · 4. srpnja 2026.
Najveći savjet: kupi silikonsku podlogu za pod i nemoj bebu oblačiti u ništa što ti je drago :D I opusti se, dijete osjeti tvoj stres. Ako odbije, ne forsiraj, ponudi za dva dana ponovno. Treba i 10-15 izlaganja da nešto prihvate.
Tea_dvije_cure · 5. srpnja 2026.
i obavezno se informiraj o gusenju vs gadjenju, to su dvije razlicite stvari. gadjenje je bucno i normalno, guzenje je tiho. nauci to prije nego pocnete, mene je smirilo ko rukom
gabi_2djece · 5. srpnja 2026.
kod nas prvo bila avokado kasa, napravila je facu kao da sam ju otrovala :D sad s 9 mj jede sve. bit ce dobro

Prijavite se za odgovor.