martina88 · 17. travnja 2026.
pozz svima, MD ce za 2 tjedna napuniti 5mj i pedijatrica je spomenula da mozemo poceti s dohranom kad budemo spremni. malo mi je rano jer sam citala da je 6mj bolje, ali kaze da je individualno. sta vi radite, kasice ili blw? i sta prvo davati, bojim se alergija
12 odgovora
mama_bebaca · 17. travnja 2026.
mi smo krenuli tocno na 6mj sa kasicama, pocela sam sa povrcem, tikvica i mrkva. isla polako, jedna nova namirnica pa 3-4 dana pauza da vidim reakciju
tata_marko · 18. travnja 2026.
blw je super, moja curka je odusevljeno jela komadice od pocetka, samo treba biti oprezan s gusenjem, gledati stalno na nju dok jede. nema tocno kad je bolje, ovisi o djetetu
mirna_mama · 20. travnja 2026.
ako je dijete pokazuje znakove spremnosti (drzi glavu, sjedi s podrskom, pokazuje interes za hranu, izgubljen refleks izbacivanja jezika) onda je ok i sa 5mj po nekim preporukama, drugi kazu strogo 6mj. najbolje pitati pedijatricu jos jednom da vas smiri
martina88 · 21. travnja 2026.
pitala sam jos jednom i rekla je da je ok krenuti kad se osjecamo spremni, samo da pazim na alergene i uvodim jedan po jedan. mislim da cu poceti za koji dan sa tikvicom
dora_i_ja · 22. travnja 2026.
samo da znate, dohrana u ovoj dobi je vise za upoznavanje s okusima i teksturama, mlijeko/formula je jos glavni izvor hrane do godine dana, tako da se ne opterecujte kolicinama
Petra_ST · 23. travnja 2026.
ja sam pretjerano panicarila oko alergena, a onda mi pedijatrica rekla da naprotiv, rano uvodjenje alergena (kikiriki, jaja) moze smanjiti rizik od alergije, samo malu kolicinu i pratiti. konzultirajte se sa svojim pedijatrom prije nego uvedete jaca alergena poput kikirikija ili jaja
nina_zg · 24. travnja 2026.
mi smo isli mix, i kasice i par komadica za blw kad je bio raspolozen. nije nuzno birati samo jedno
ivana_mama3 · 25. travnja 2026.
prvi dan smo probali tikvicu i moja beba je napravila takvu grimasu da smo se svi smijali, mislim da joj se nije svidjelo ali drugi dan je pojela normalno haha, treba vremena da se privikne
iva.novak · 27. travnja 2026.
da spomenem samo da neka djeca jednostavno nisu zainteresirana za hranu do 6-7mj i to je sasvim normalno, ne brinite se ako vas ne bude jelo puno na pocetku
martina88 · 27. travnja 2026.
jos pitanje - da li itko koristi one mrezice za hranjenje (feeding mesh)? cinilo mi se korisno za komade voca da ne se guse
katarina.k · 28. travnja 2026.
da, koristili smo za jabuku i krusku, super je jer moze sisati i osjetiti okus bez rizika gusenja, samo pazi da poslije operis dobro
martina88 · 29. travnja 2026.
update - proslo je 2 tjedna, jede tikvicu i mrkvu redovito, danas smo probali banana pa je bilo veselo, cini se da voli vocke vise od povrca haha. hvala svima na savjetima, puno mi je pomoglo da se smirim oko cijele price