Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Ujeo dijete u vrtiću drugo dijete - sto sad

mirna_mama · 12. svibnja 2026.
danas me odgajateljica dočekala s viješću da je moj sin (2,5g) ujeo drugog djecaka za ruku, ostala je čak i modrica. posramljena sam i ne znam kako reagirati, doma nikad nije nista slicno napravio. razgovarala sam s njim ali on samo slegne ramenima. jel ovo faza koju svi prolaze ili trebam traziti pomoc strucnjaka?

5 odgovora

gabi_2djece · 12. svibnja 2026.
ujedanje je nazalost cesta pojava u toj dobi, djeca jos nemaju rijeci da izraze frustraciju pa reagiraju tijelom. nije znak da je tvoje dijete "lose", samo treba raditi na tome da mu se pomogne naci druge nacine izrazavanja.
valentina_z · 14. svibnja 2026.
moj sin je prosao kroz fazu ujedanja s otprilike 2 godine, trajalo je par mjeseci uz strpljivo objasnjavanje i konzultaciju s odgajateljicama koje su ga pratile pomnije u tim situacijama. proslo je samo od sebe.
SanjaP · 16. svibnja 2026.
probaj s njim vjezbati price i igru gdje se prikazuje kako reci "ne" ili "stop" umjesto ujeda, socijalne price puno pomazu u toj dobi.
josipa_os · 17. svibnja 2026.
ako se ponovi vise puta u kratkom periodu ja bih spomenula pedijatru samo da iskljucite eventualne druge uzroke, ali jednom ili dva puta zaista je u granicama normale za tu dob.
nina_zg · 18. svibnja 2026.
i mi smo ovo prezivjeli, iskreno najgore je bilo suociti se s drugim roditeljem, ali svi koji imaju malu djecu znaju da je ovo faza. drzi se, proci ce!

Prijavite se za odgovor.