Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

stariji sin ujeda mladju sestru otkad se rodila, ne znam vise

tata_marko · 9. travnja 2026.
help. dvojka ima 3 godine, beba ima 4 mjeseca. prva dva mjeseca je bio zlato, ljubio je i donosio joj igracke. zadnjih mjesec dana je pocela horor faza - ujeda mene, ujeo je nju dva puta za nogu, baca stvari, urla kad dojim. jucer mi je rekao "vrati bebu" i ja sam se rasplakala pred njim. znam da je ljubomora ali ne znam kako reagirati u trenutku kad ujede a da ne poludim. iskreno, ponekad viknem i onda se osjecam kao monstrum.

6 odgovora

mama_bebaca · 11. travnja 2026.
Ma dobrodošla u klub, ja sam mislila da će me moj pojesti živu :D Prošlo je, ali je trajalo. Nisi monstrum, ti si iscrpljena žena s bebom na sisi i trogodišnjakom u revoluciji.
Tea_dvije_cure · 12. travnja 2026.
Ono što nam je pomoglo je da ujed uvijek dobije istu, kratku i dosadnu reakciju. Bez predavanja, bez drame. "Ne ujedamo. Boli." i onda pažnja ide na onoga tko je ozlijeđen. Djeca u toj dobi često ujedaju baš zbog reakcije, a ne iz zlobe. I obavezno mu daj neki ventil - kolut od silikona za grickanje, jastuk koji smije gristi.
Lucija82 · 13. travnja 2026.
nama je pomogao "specijalni sat" sa tatom svaki dan, 20 min samo njih dvojica bez bebe. i ja sam mu dala neki mali zadatak dok dojim, tipa on je taj koji donosi salvetu. da se osjeca vazan a ne izbacen
ivana_mama3 · 13. travnja 2026.
i mene je moj ugrizao za rame dok sam dojila. najgori osjecaj na svijetu. ali proslo je za par mjeseci. drzi se
josipa_os · 15. travnja 2026.
Reci mu naglas ono što osjeća, čak i ako zvuči glupo. "Ljut si jer mama drži bebu, a ti želiš mamu." Meni je to zvučalo kao psihologija iz knjige dok nisam probala i vidjela kako se doslovno smiri jer ga netko konačno kuži. I nemoj se gristi zbog vikanja, popravak nakon toga je jednako važan kao i da nisi ni viknula.
SanjaP · 17. travnja 2026.
ako ujedanje traje mjesecima i postaje sve gore, mozes to spomenuti pedijatru na sistematskom, nekad uputi na savjetovaliste i to zna jako pomoci. ali po ovome sto pises meni zvuci kao klasicna reakcija na bracu

Prijavite se za odgovor.