Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

vracam se na posao za 3 tjedna i muka mi je fizicki

valentina_z · 9. lipnja 2026.
Curke, treba mi malo utjehe ili barem da mi netko kaze da je prezivio. Sin ima godinu dana i za tri tjedna se vracam na posao. Krece i u jaslice. Ja sam ove godine bila 24/7 s njim, doslovno nismo bili razdvojeni duze od dva sata. I sad me hvata panika. Kako ce jest bez mene, on jos doji za spavanje. Kako cu ja funkcionirat u uredu kad nisam prospavala cijelu noc godinu dana. Sto ako se razboli prvi tjedan (svi kazu da hoce). Sto ako mu bude zao. A istovremeno... i malo se veselim. I onda me je sram sto se veselim. Kakva sam ja to majka da se veselim sto necu bit s djetetom. Eto, ispovijed.

6 odgovora

katarina.k · 9. lipnja 2026.
To sto se veselis te cini normalnom osobom a ne loshom majkom. Godina dana non stop s bebom je izolacija, naravno da ti fali razgovor s odraslima i kava koja se popije topla.
Petra_ST · 12. lipnja 2026.
Bit ce mu dobro. Djeca su puno prilagodljivija nego mi. Moja je prva dva tjedna plakala pri odvajanju, treci tjedan mi je mahnula i otisla, a ja sam plakala u autu 😅 Realno, tebi ce bit teze nego njemu.
ana_i_luka · 13. lipnja 2026.
realno o bolovanjima - da, bit ce ih. Prva jasilcka sezona je klasika, kod nas je bilo tipa dva tjedna doma jedan tjedan u jaslicama kroz cijelu zimu. Dogovori se s muzem UNAPRIJED kako dijelite bolovanja jer inace automatski pada sve na tebe. To je stvarno vazno, nemoj to ostavit da se rjesava u trenutku.
gabi_2djece · 15. lipnja 2026.
za dojenje - ne brini, oni znaju razlikovat. moj nije htio ni kap mlijeka iz bocice u jaslicama a doma je normalno dojio. samo ce mozda htjet vise navecer i noću, budi spremna na to.
ivana_mama3 · 16. lipnja 2026.
drzi se ❤️ prvi mjesec je kaos i places u wc-u na poslu i onda odjednom jedan dan skuzis da si prezivjela dan i da je bilo ok. dodje to.
mirna_mama · 16. lipnja 2026.
Mene je najvise iznenadilo koliko mi je bilo dobro imati opet svoj identitet. Nisam samo necija mama nego opet i osoba koja nesto zna raditi. To mi je vratilo dio mene koji sam mislila da je nestao. Sretno!

Prijavite se za odgovor.