Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

strah od poroda me jede, razmisljam o carskom

gabi_2djece · 2. srpnja 2026.
prva trudnoca, 32 tjedan, i sve vise panicim kad pomislim na porod. citala sam sve moguce price i sad mi je jos gore. razmisljam da trazim carski rez iz straha, je li to uopce moguce ili me ginekolog nece ni saslusati?

6 odgovora

Lucija82 · 5. srpnja 2026.
moguce je traziti carski na zelju ali ovisi puno o ginekologu i bolnici, neki pristaju neki ne. razgovaraj iskreno s doktorom o strahu, mozda te uputi psihologu za trudnice, ima to u nekim bolnicama.
sara_prviput · 5. srpnja 2026.
ja sam isto imala strasan strah pred prvi porod i na kraju je bio prirodni i puno lakse nego sto sam mislila. tijelo zna sta radi, vjeruj si malo vise.
goran_rijeka · 7. srpnja 2026.
ne bih se slozila da je uvijek lakse nego sto mislis, meni je prvi porod bio jako tezak i dugacak. ali to ne znaci da ce tebi biti isto, svaki je drugaciji.
ne_spavam_mjesecima · 10. srpnja 2026.
jesi razmisljala o skoli za trudnice/pripremi za porod? meni je puno pomoglo da znam sta me ceka korak po korak, manje je straha kad znas informacije.
gabi_2djece · 12. srpnja 2026.
hvala vam svima. mislim da cu prvo probati skolu za trudnice i razgovor s ginekologom, pa cu vidjeti dalje. bar da se osjecam malo spremnije.
Tea_dvije_cure · 13. srpnja 2026.
i ja sam trazila carski iz straha, ginekolog me saslusao ali rekao da cemo odluku donijeti blize terminu ovisno o svemu. nisam odbijena odmah, probaj razgovarati otvoreno.

Prijavite se za odgovor.