Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

prenosim vec 5 dana, doktorica spominje carski ako ne krene sama

trudnica2026 · 27. srpnja 2026.
pozdrav svima, termin mi je bio prije 5 dana i nema ni naznake da bi nesto krenulo. jucer sam bila na pregledu i doktorica je rekla da ako ne krene do vikenda razmisljamo o indukciji ili carskom. malo sam u panici, nisam ovo planirala i ne znam sta da radim, jel ima netko iskustva sa prenosenjem termina?

16 odgovora

SanjaP · 27. srpnja 2026.
drz se, ja sam prenosila 8 dana i onda su me inducirali, proslo je sve dobro na kraju samo je trajalo duze nego sto sam ocekivala
tata_marko · 28. srpnja 2026.
probaj setati puno, meni je pomoglo, i sjedenje na fitness lopti, cula sam da to moze pomoci da krene brze
Petra_ST · 29. srpnja 2026.
i seks se spominje kao prirodni nacin da se pokrene porod, ako imas volje za to u ovoj fazi haha
mama_bebaca · 31. srpnja 2026.
ja bih rekla da se ne opteretujes previse s tim da mora krenuti bas sad, beba ce doci kad je spremna, samo slusaj doktoricu za sve ostalo
trudnica2026 · 1. kolovoza 2026.
hvala svima, probat cu setati vise. je li vas strah bilo carskog ili je bilo ok na kraju? to mi je najveci strah trenutno
ivana_mama3 · 3. kolovoza 2026.
ja sam imala carski i mogu reci da je opravak trajao malo duze nego sto sam ocekivala ali sve je bilo pod kontrolom, osoblje je super, ne bih brinula previse oko toga ako dode do toga
Tea_dvije_cure · 3. kolovoza 2026.
slazem se, carski danas nije nikakva strasna stvar, moja sestra je imala dva i oba puta je sve prosla dobro, samo slusaj sto ti kazu doktori poslije za opravak
josipa_os · 4. kolovoza 2026.
meni je indukcija upalila i porod je bio vaginalan, samo malo dulje jer je trebalo da krene sve, ali definitivno je bolje nego panicariti doma
dora_i_ja · 5. kolovoza 2026.
a jel spominju kako ce raditi indukciju, ima vise nacina, neki su bas neprijatni po pricama
ana_i_luka · 5. kolovoza 2026.
kod mene su prvo dali neki gel pa poslije kapaljku, nije bilo strasno, samo sporo
trudnica2026 · 6. kolovoza 2026.
cure hvala vam puno, malo sam se opustila. isla sam danas na dugu setnju i osjecam neke stege ali nista jos konkretno, drzite fige
valentina_z · 6. kolovoza 2026.
drzimo fige jako! javi kako je
antonija_ri · 6. kolovoza 2026.
samo da dodam da je normalno biti nervozna oko carskog ili indukcije, ali osoblje u bolnici zna sto radi, vjeruj im i sve ce biti ok
trudnica2026 · 8. kolovoza 2026.
eto update, jucer navecer su krenule prave kontrakcije same, nije trebala nikakva indukcija ni carski, rodila sam danas ujutro sina od 3600g. hvala vam svima na podrsci, bilo mi je puno lakse znajuci da nisam sama u ovome
iva.novak · 8. kolovoza 2026.
cestitamoooo!!! prekrasne vijesti, uzivajte s malim :)
nina_zg · 8. kolovoza 2026.
jeeej divno, sretno vam s bebicem!

Prijavite se za odgovor.