Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

Što ste stvarno koristile iz torbe za rodilište?

SanjaP · 29. svibnja 2026.
U 35. tjednu sam i konačno se bacam na pakiranje torbe, ali od popisa na internetu mi se zavrtjelo u glavi. Neki traže tri pidžame, drugi kažu da ti ionako sve daju u bolnici. Zanima me što ste VI stvarno izvadili i koristili, a što je ostalo netaknuto u torbi? Rađam prvi put pa nemam pojma što je realno.

4 odgovora

Maja_1985 · 30. svibnja 2026.
Iz mog iskustva: papuče koje se mogu oprati, dvije-tri pidžame na kopčanje (rasput na dojenje je zlato), puno gaćica za jednokratnu upotrebu, ulošci za porod, podloške za grudi i mast za bradavice. Fen za kosu i šminku sam nosila i nisam ni pogledala, iskreno.
Tea_dvije_cure · 1. lipnja 2026.
Meni je najkorisnija bila boca s onim sportskim čepom da mogu piti ležeći, i vlažne toaletne maramice. I flaster‑ulošci... nemoj štedjeti na tome. A najbolja stvar u torbi bila mi je vlastita jastučnica, glupo zvuči ali me smirila.
ana_i_luka · 3. lipnja 2026.
Provjeri s rodilištem što daju za bebu jer se razlikuje od bolnice do bolnice — negdje daju pelene i kozmetiku, negdje ne. Meni su rekli samo odjeću za izlazak i pelene za doma, pa nisam nosila brdo bodića bez potrebe. Jedan poziv u rodilište ti riješi pola dvojbi.
Petra_ST · 4. lipnja 2026.
Nemoj zaboraviti dokumente (osobna, kartica zdravstvenog, trudnička knjižica, nalazi) i punjač s dugim kabelom, utičnica je uvijek 3 metra od kreveta. I nešto za grickanje jer nakon poroda si gladna kao vuk, a doručak je u 8. Sve najbolje, bit će super!

Prijavite se za odgovor.