Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

odvikavanje od pelena - kad krenuti i kako

antonija_ri · 28. ožujka 2026.
nas mali ima 2.5g i mislim da je vrijeme za nocu bez pelena, odnosno za pelene uopce. ali ne znam kako krenuti, jel bolje ljeti kad moze bez puno odjece ili je svejedno? svekrva mi puni glavu da je vec trebao biti odviknut a ja se onda jos vise nerviram i osjecam kao lose majka. imate savjet kako ste vi krenuli i koliko je trebalo vremena?

5 odgovora

valentina_z · 31. ožujka 2026.
ljeto je super za pocetak jer manje odjece i lakse za prati ako bude nezgoda. mi smo krenuli u srpnju, prvih tjedan dana kaos, gace mokre non stop, ali onda je uhvatio fintu. strpljenja treba puno
ivana_mama3 · 31. ožujka 2026.
nemoj se obazirati na svekrvu, svako dijete ima svoj tempo, neki su spremni s 2g neki s 3.5g i to je sve normalno. moj stariji je bio gotov s 2g i par mjeseci a mladji tek s 3g i pol
iva.novak · 1. travnja 2026.
mi smo koristili nekakav sustav sa naljepnicama, za svaki uspjeh naljepnica na tablu i kad skupi 10 ide po malu igracku, njemu je to bio motiv i islo je brze nego sam mislila
Lucija82 · 3. travnja 2026.
nocu je posebna prica, danju je lakse jer mozes primjetiti znakove i brzo reagirati, ali nocna kontrola dolazi kasnije kod vecine djece, to je sasvim normalno i do 5-6g, nemoj se opterecivati s tim za sada
Maja_1985 · 5. travnja 2026.
mi smo probali prerano i onda odustali na mjesec dana pa ponovo krenuli kad je pokazivao vise interesa, to je definitivno bolje islo drugi put. ne zuri se, dijete ce ti dati signal kad je spremno

Prijavite se za odgovor.