Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

Prvi zubić na putu, dijete neprepoznatljivo - je li to normalno?

Petra_ST · 30. svibnja 2026.
Mala ima pet i pol mjeseci i zadnjih tjedan dana je totalno druga beba. Slini kao slavina, sve joj ide u usta, plače bez razloga i noću se budi svakih sat i pol. Donja gingiva mi se čini malo natečena i bjelkasta, pa pretpostavljam da su zubi. Recite mi da ovo prođe i što vam je pomoglo?

4 odgovora

tata_marko · 2. lipnja 2026.
Prođe, obećavam, ali dok je u toku čini se kao vječnost. Nama je najbolje pomagala hladna glodalica iz frižidera (ne iz zamrzivača, to je previše hladno) i masaža gingive čistim prstom. I strpljenje, puno nosanja i grljenja.
ivana_mama3 · 2. lipnja 2026.
Kod nas je slinjenje počelo skoro dva mjeseca prije nego se zub stvarno pojavio, tako da se pripremi na maraton, ne sprint. Stavljaj podbradnjak i mažite bradu nekom neutralnom kremom da ne dođe do crvenila od sline, to nam je bio veći problem od samog zuba.
ana_i_luka · 4. lipnja 2026.
Sve zvuči tipično, ali ako se pojavi visoka temperatura, proljev ili odbija piti, to više nije 'samo zubi' i onda svakako pedijatru. Meni je pedijatrica rekla da zubi mogu dati blago povišenu temperaturu i nemir, ali da se ne smije sve pripisivati njima.
Maja_1985 · 6. lipnja 2026.
Držim fige, mi smo prošli kroz to jesen i preživjeli. Nama je pomogao hladan mokri frotirni krpić da grize i to što sam prestala gledati na sat noću - lakše mi je bilo kad sam prihvatila da će par tjedana biti loše.

Prijavite se za odgovor.