Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

Beba se manje miče nego jučer – kad je vrijeme za bolnicu?

Maja_1985 · 27. lipnja 2026.
U 31. sam tjednu i imam osjećaj da mi je beba danas puno mirnija nego zadnjih dana. Inače me tuca po rebrima cijelo popodne, a danas samo par slabih prevrtanja. Legla sam na lijevi bok, popila hladan sok i nešto se pomaknulo, ali nisam sigurna je li to dovoljno. Kad ste vi zvale doktora, a kad ste rekle sebi "ok, samo je pospana"?

4 odgovora

Lucija82 · 29. lipnja 2026.
Pravilo koje su mi rekli na trudničkom je jednostavno: ako osjetiš promjenu u odnosu na ono što je za tvoju bebu normalno, ne čekaj do sutra nego zovi. Bolje da te pošalju kući s CTG-om i osmijehom nego da se cijelu noć izluđuješ. Ja sam bila tri puta, nitko me nije gledao čudno.
SanjaP · 30. lipnja 2026.
Meni je beba imala faze, po dva dana kao da spava pa onda ludnica. Ali svaki put kad mi je bilo sumnjivo, otišla sam na CTG i uvijek su bili ljubazni. Ništa ne izgubiš osim par sati čekanja u hodniku.
Tea_dvije_cure · 1. srpnja 2026.
Znam taj osjećaj, srce ti se stisne. Probaj brojanje pokreta u miru, na boku, bez telefona – ponekad su pokreti tu, samo ih ne registriramo dok trčimo po poslu i kući. Ako ti i dalje bude čudno, javi se svom ginekologu ili idi u rađaonu, oni su za to.
ana_i_luka · 3. srpnja 2026.
Nemoj se opravdavati sama sebi i tražiti razloge zašto je mirna, to sam ja radila i onda se grizla. Zovi dežurnog, opiši točno kako je bilo jučer i kako je danas, pa neka oni odluče. Držim fige da je samo pospana lijenčina.

Prijavite se za odgovor.