gabi_2djece · 2. srpnja 2026.
cure moje, ne znam vise sta bih. sin (3g) je totalno probirljiv, jede tjesteninu bez saltse, kruh, kukuruzne pahuljice i to je to. povrce ne dotice, meso ne dotice, voce jedino jabuku i to obrenu. kuham mu svako jutro razne stvari, probavam kriti povrce u umacima ali on to nekako uvijek prepozna i onda cijeli tanjur odbije. pedijatrica kaze da je faza i da ce prerasti ali meni je vec dosta, boji se da ne dobiva dovoljno vitamina. jel je nekome slicno bilo i kako ste izasli iz toga? hvala unaprijed
13 odgovora
josipa_os · 2. srpnja 2026.
e moj sin je isto tako bio do 4g, onda je preko noci poceo jesti sve. mislim da je stvarno faza, samo strpljenja treba. mi smo davali vitamine u kapima da nam bude mirnije.
Lucija82 · 3. srpnja 2026.
probaj ga uključiti u kuhanje, moja curica voli kad nešto sama 'napravi' pa onda to i pojede. malo pomoze, malo ne, al vrijedi pokusati :)
tata_marko · 4. srpnja 2026.
ovo je normalno u toj dobi, zove se picky eating faza i skoro sva djeca prodju kroz to. glavno je da ne pravite drami oko toga i da ne prisiljavate, jer to samo produzi problem. ponudite hranu bez pritiska, ostavite ga da sam odluci koliko ce jesti od toga sto je na stolu.
katarina.k · 5. srpnja 2026.
mi smo imali isto, pa smo otisli kod nutricionistkinje koja se bavi djecjom ishranom, dala nam je neke konkretne savjete i pomoglo je. mozda razmisli o tome ako te stvarno brine.
gabi_2djece · 6. srpnja 2026.
hvala vam svima puno! probat cu i sa kuhanjem i necu vise inzistirati toliko, mislim da sam ja i sama pod stresom pa to on osjeti
dora_i_ja · 7. srpnja 2026.
kod nas je pomoglo da sam ja pocela jesti povrce pred njim s velikim uzitkom, glumila sam da je najbolja stvar na svijetu. djeca kopiraju roditelje. malo je trebalo vremena ali radi.
mama_bebaca · 8. srpnja 2026.
a jel probavas da mu das isto povrce vise puta, u razlicitim oblicima? nekad treba i 10-15 izlaganja da dijete prihvati novu hranu, ne odustaj nakon 2-3 puta.
Maja_1985 · 8. srpnja 2026.
iskreno mislim da se roditelji previse zamaraju time. moja baka je rekla da su i moji roditelji jeli samo tjesteninu do neke dobi i eto, danas jedu sve. nemoj se previse brinuti, samo nastavi nuditi razno i ne pravi od toga cirkus.
iva.novak · 8. srpnja 2026.
slazem se sa gore, samo bih dodala - ako primjetis da dijete gubi na tezini ili je stalno umorno, to je znak da treba pedijatru, inace mislim da je ovo klasika za tu dob.
gabi_2djece · 9. srpnja 2026.
update: bili smo kod pedijatrice ponovo, kaze da je tezina uredu i da ne moramo raditi paniku. pocela sam ga puštati da sam sipa hranu na tanjur, i vidim da malo vise proba stvari kad je on 'glavni'. jos ne jede povrce ali evo, danas je pojeo pola rajcice pa sam presretna hahaha
valentina_z · 10. srpnja 2026.
hahaha to je vec veliki uspjeh, cestitam! male pobjede su najbolje pobjede
mirna_mama · 12. srpnja 2026.
samo se drzi toga, mi smo isto slavili svaki komadicak povrca kao praznik. sad s 5g jede skoro sve, cak i brokulu koju je prije mrzio.
gabi_2djece · 12. srpnja 2026.
hvala svima jos jednom, laksa mi je kad vidim da nisam sama u ovome. javit cu se za par mjeseci sa update-om :)