Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

ima 2 i pol, govori 10 riječi, jesam li paranoična

ivana_mama3 · 19. veljače 2026.
Pišem jer mi je pun kufer komentara "ma dečki kasnije progovore", "i moj brat je do 3 šutio". Sin ima 2 godine i 6 mjeseci i koristi otprilike 10-15 riječi, ne slaže dvije riječi zajedno. Sve razumije, donese što tražim, pokazuje prstom, gleda u oči, super je društven. Ali me kopka. Pedijatrica je rekla da pričekamo do 3. rođendana. Je li netko išao kod logopeda ranije i je li imalo smisla?

5 odgovora

iva.novak · 22. veljače 2026.
Mi smo išli sa 2 i 7 i ne žalim ni sekunde. Logopedica je rekla da je razvoj uredan ali nam je dala konkretne savjete kako poticati i za pola godine je eksplodirao. Čekanje ništa ne rješava, a rani pregled ne može naškoditi.
valentina_z · 22. veljače 2026.
naruci se, liste cekanja su ionako dugacke pa ce do termina mozda i progovoriti. bolje otkazati termin nego ga cekati 8 mjeseci
Tea_dvije_cure · 23. veljače 2026.
moj je do 3 imao mozda 20 rijeci pa je u pola godine krenuo u recenice. ali sam i ja isla provjeriti sluh, to ti je prvo sto ce traziti
josipa_os · 25. veljače 2026.
Ovo što opisuješ - razumije, pokazuje prstom, kontakt očima, društven - to su jako dobri znakovi. Ali imaš pravo tražiti procjenu i bez odobrenja. Kod nas je najviše pomoglo da prestanemo davati stvari prije nego ih zatraži i da imenujemo baš sve u kući, bez ispitivanja tipa "kako se ovo kaže".
trudnica2026 · 27. veljače 2026.
nisi paranoicna, mama uvijek nesto osjeti. samo idi i budi mirna

Prijavite se za odgovor.