Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

jede samo tjesteninu i kruh, ocajna sam

nina_zg · 7. srpnja 2026.
cure pomagajte. moj mali ima 3 i pol godine i doslovno jede samo tjesteninu (bijelu, bez umaka!!), kruh, i banane. povrce ni slucajno, meso ni slucajno. probala sam skrivati, mixati, raditi likove od hrane, sve zivo. zadnji tjedan sam probala onu taktiku 'ovo je za veceru ili nista' i zavrsilo je tako da je legao gladan i ja sam plakala u kupaonici. pedijatrica kaze da je krvna slika ok i da ce prerasti ali ja svaki dan gledam taj tanjur i umirem od brige. je li nekome ovo proslo??

5 odgovora

Maja_1985 · 8. srpnja 2026.
Prošlo, ali ne preko noći. Moja je od druge do skoro pete godine jela samo rižu, jogurt i piletinu na jedan točno određeni način. Ono što je nama pomoglo je da smo prestali komentirati hranu za stolom. Uopće. Stavimo na stol sve, ona uzme što hoće, mi jedemo svoje i pričamo o vrtiću. Trebalo je mjesecima, ali jednog dana je sama posegnula za mrkvom. Pritisak je najgori mogući sastojak.
trudnica2026 · 9. srpnja 2026.
i moj isti, samo tjestenina. jedina razlika je sto sam ja odustala od zivciranja pa sad barem rucamo u miru :D
SanjaP · 9. srpnja 2026.
Ako je pedijatrica rekla da je nalaz uredan, stvarno pokušaj skinuti taj teret sa sebe. Djeca u toj dobi imaju fazu neofobije, potpuno normalno razvojno. Ono što je meni pomoglo je da ga uključim u pripremu, pere rajčice, miješa, stavlja na tanjur. Ne mora pojesti, samo mora biti u blizini hrane bez pritiska. Kod nas je trebalo cca 15-20 izlaganja istoj namirnici prije nego ju je uopće probao.
martina88 · 11. srpnja 2026.
nemoj se kriviti, molim te. ja sam prosla isto i najgore mi je bilo kad su mi svekrva i teta u ducanu objasnjavale kako ja to ne znam. jedu oni kad su gladni. bitno da pije dovoljno tekucine i da raste po krivulji
tata_marko · 12. srpnja 2026.
Kod nas je proradio trik s "tanjurom za probavanje". Mali tanjurić sa strane gdje ide jedna jedina nova stvar, veličine graška. Ne mora je pojesti, može je poližati, pomirisati, baciti u kantu. Nema komentara od nas. Nakon nekih dva mjeseca je počeo jesti kuhanu mrkvu. Sad ima 5 i jede skoro sve osim ribe.

Prijavite se za odgovor.