tata_marko · 15. ožujka 2026.
Pozz svima, ocekujemo curicu za 2 mjeseca i jos nemamo ime! Ja volim starinska imena tipa Katarina, Ana, a muz hoce nesto modernije kao Nika ili Mia. Njegova mama predlaze da stavimo obiteljsko ime po baki, Slavica, ali to mi bas ne ide. Kako vi birate, imate savjet?
14 odgovora
Petra_ST · 15. ožujka 2026.
Mi smo isto imali problem, na kraju smo napravili listu i precrtavali dok nam nije ostalo jedno ime koje se svidalo obojima.
katarina.k · 16. ožujka 2026.
Nika je super ime, kratko i lijepo. Ali i Katarina je klasika koja nikad ne izlazi iz mode.
gabi_2djece · 18. ožujka 2026.
Ne moras uzeti ime po baki ako ti se ne svidja, to je vas izbor kao roditelja, ne bake.
mama_bebaca · 18. ožujka 2026.
Ali mozda joj mozete dati kao srednje ime, tako i baka bude sretna i vi imate ime koje volite.
tata_marko · 18. ožujka 2026.
To je dobra ideja, mozda Katarina Slavica ili tako nesto, da vidimo.
nina_zg · 20. ožujka 2026.
Hahaha kod nas je bilo isto, muz je htio Leon, ja Luka, na kraju je pobijedila baka sa svojim predlogom trecim imenom koje nikad nismo spominjali :D
ivana_mama3 · 21. ožujka 2026.
Probajte imenar online, ima dosta stranica gdje mozete filtrirati po znacenju i podrijetlu imena.
mirna_mama · 22. ožujka 2026.
Meni je Mia prelijepo ime, i kratko je za pisanje kad poraste i bude potpisivala zadace :)
tata_marko · 24. ožujka 2026.
Cure pomoc, sad smo dodali i Lara na listu, muz je predlozio. Sta mislite?
iva.novak · 24. ožujka 2026.
Lara je isto lijepo, i ide uz vase prezime?
tata_marko · 25. ožujka 2026.
Da ide dobro, mislim da smo se blizu odluke :)
Lucija82 · 26. ožujka 2026.
Sretno s odlukom, vazno je da vama dvoje odgovara, beba nece znati razliku dok ne poraste hehe
tata_marko · 26. ožujka 2026.
Cure hvala na svim idejama! Odlucili smo se - bit ce Lara Katarina. I muz i ja smo presretni, i baka je zadovoljna sto je Katarina uvrsteno kao spomen na njenu mamu. Hvala svima <3
Tea_dvije_cure · 27. ožujka 2026.
Prekrasno ime, cestitamo unaprijed na maloj Lari!