Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

12tt i muka od jutra do mraka, ne mogu vise

mama_bebaca · 21. ožujka 2026.
drage moje, jel ovo normalno?? 12tt sam i muka mi je non stop. ne samo ujutro nego cijeli dan, a najgore mi je oko 5-6 popodne. povratila sam danas 3x, jednom u kupaonici na poslu :( probala sam sve sto pise po internetu - dvopek prije ustajanja, dumbir caj, mali obroci... nista ne pomaze. jedino sto mogu jest su slane grickalice i lubenica, sto je vjerojatno katastrofa za bebu. jel bilo kome prosla muka nakon 12tt ili se to sve prica? ginekolog kaze "strpite se", lako je njemu. hvala unaprijed <3

5 odgovora

josipa_os · 22. ožujka 2026.
Mene je prošlo tek u 17. tjednu, neću ti lagati. Ali onda je bilo kao da mi je neko skinuo vreću s glave, odjednom sam bila gladna i normalna. Drži se, prolazi to.
iva.novak · 23. ožujka 2026.
probaj vitamin b6, meni je pedijatrica sestre rekla da je to prvo sto se daje. ali pitaj svog ginekologa za dozu, ne uzimaj na svoju ruku
Lucija82 · 25. ožujka 2026.
nemoj se zamarati s prehranom sada, u prvom tromjesecju beba uzima ono sto joj treba. jedi ono sto ti moze ostati u zelucu. lubenica i slano - i ja sam tri mjeseca zivjela na tome i dijete je danas zdravo i visoko 130cm :D
ivana_mama3 · 27. ožujka 2026.
Ja sam završila na infuziji dva puta jer sam se dehidrirala. Ako ne možeš zadržati ni tekućinu, ne čekaj, idi u bolnicu. To se zove hiperemeza i nije nešto što treba trpjeti "jer je normalno".
valentina_z · 28. ožujka 2026.
drz se draga. meni je pomogao onaj kiseli kupus, sok od kupusa. zvuci odvratno znam ali kad sam osjetila muku popila bih gutljaj i proslo bi. trudnoca je cudna stvar :)

Prijavite se za odgovor.