Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

drugo dijete? imam 36 i ne mogu se odluciti

ivana_mama3 · 4. srpnja 2026.
Znam da mi nitko ne moze odgovorit ali me zanimaju iskustva. Imam kcer od 3 godine. Trudnoca je bila teska, porod jos gori, prva godina noćna mora jer nije spavala. Tek sad, ove godine, osjecam da sam se vratila u zivot. Radim, imam malo vremena za sebe, s muzem smo opet ok. I onda me hvata to... jel bi joj trebalo bratica ili sestru. Jel ce nam bit zao. Godine ne stoje. S druge strane, iskreno, ne zelim ponovo u to. Ne zelim opet nespavanje, ne zelim opet biti ona osoba koja placem u kupaonici. I onda se osjecam sebicno. Muz kaze "kako ti kazes" sto mi uopce ne pomaze 😅

5 odgovora

antonija_ri · 7. srpnja 2026.
"kako ti kazes" je najgori odgovor na svijetu jer onda je sva odgovornost na tebi. Trazi od njega da ti kaze sto ON zeli, ima pravo na misljenje.
SanjaP · 10. srpnja 2026.
Mi smo se odlucili za jedno i ne kajem se ni sekunde. Drustvo stalno gura tu pricu da je jedinac nesretan i razmazen, a nije istina, moja ima hrpu prijatelja i super je socijalizirana. Bolje jedno dijete kojem si prisutna nego dvoje uz koje si iscrpljena i odsutna.
tata_marko · 11. srpnja 2026.
kod mene je drugo bilo potpuno drugacije iskustvo. prva je bila pakao, drugi je spavao od drugog mjeseca i bio smiren bebac. tako da nije nuzno da se ponovi. ali naravno, moze i biti gore, to je lutrija
dora_i_ja · 11. srpnja 2026.
ja imam dvoje s razlikom od 4 god i moram bit iskrena - prve dvije godine su bile brutalne. sad kad imaju 7 i 3 i igraju se zajedno je fantasticno i ne bih mijenjala. ali ono, prvo mora proc taj period
mirna_mama · 12. srpnja 2026.
Ako te fizicki hvata strah na tu pomisao, mozda ti tijelo nesto govori. Nemoj radit dijete iz straha da ce ti bit zao ili zbog godina, to nije dobar temelj. Meni je pomoglo da smo si dali rok - rekli smo si necemo o tome pricat 6 mjeseci i onda cemo vidjet kako se osjecamo. Za pola godine mi je bilo jasno.

Prijavite se za odgovor.