Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Općenito

Second hand kupovina za bebu - koje grupe/mjesta preporucate?

martina88 · 26. travnja 2026.
Pozz svima, prvo dijete na putu i zelim stedjeti gdje mogu jer znam da bebi treba gomila stvari a puno toga se ne koristi dugo. Kupujete li second hand? Gdje najbolje trazite - fejs grupe, second hand shopovi, sajmovi? I sto po vama ima smisla kupovati rabljeno a sto radije novo?

13 odgovora

josipa_os · 27. travnja 2026.
ima puno fejs grupa, potrazi 'baby oprema kupnja prodaja' pa dodaj svoj grad, ima ih po regijama. Ja sam tako nasla skoro sve za prvo dijete
Maja_1985 · 28. travnja 2026.
mi kupujemo second hand skoro sve osim autosjedalice, tu bas ne bi rizicirala jer ne znas je li bila u sudaru i onda je materijal oslabljen iako izgleda ok
ivana_mama3 · 29. travnja 2026.
slazem se za autosjedalicu, to je jedino sto bi ja kupila novo. Sve ostalo - kolica, kreveticu, odjecu - sve smo kupili rabljeno i super nam je bilo
Tea_dvije_cure · 30. travnja 2026.
pazite malo i na prevare, ja sam jednom platila unaprijed za neku ljuljacku i covjek se vise nije javio... sad kupujem samo osobno preuzimanje
martina88 · 1. svibnja 2026.
hvala cure, jel neko kupovao rabljenu autosjedalicu i je li to bas tako opasno ili se moze provjeriti stanje prije kupnje?
antonija_ri · 2. svibnja 2026.
ja bi rekla da nije vrijedno rizika, cijena nove autosjedalice nije toliko velika u odnosu na sigurnost djeteta. Ali ako je od nekog koga poznajes i sigurno znas da nije bila u sudaru, mozda i moze
Lucija82 · 3. svibnja 2026.
mislim da malo pretjerujete, moja sestra je kupila rabljenu od kolegice s posla koja je imala samo jedno dijete i sigurno nikad nije bila u nesreci, i koristi je vec 2 godine bez problema. Ne treba paranoju siriti
nina_zg · 3. svibnja 2026.
nije to paranoja, postoje istrazivanja o tome da mikro-ostecenja nisu vidljiva okom. Al ako je od pouzdane osobe i znas povijest, to je druga stvar naravno
dora_i_ja · 5. svibnja 2026.
za odjecu i igracke ja idem na second hand sajmove, obicno se organiziraju po skolama ili vrticima, tamo se nadje super stvari jeftino i mozes vidjeti uzivo kakvo je stanje
martina88 · 7. svibnja 2026.
e to je dobra ideja, ne znam za sajmove kod nas, mozda malo istrazim. Za odjecu sam vec skupila neke stvari od prijateljica, sve super stanje jer bebe brzo izrastu iz svega
katarina.k · 7. svibnja 2026.
jos jedan savjet - za dohranu posude i flasice ja bi ipak kupovala novo, plastika s vremenom otpusta stvari pogotovo ako je bila u perilici puno puta
martina88 · 7. svibnja 2026.
cure hvala na svim savjetima, danas sam bila na jednom sajmu i kupila gomilu odjece i igracke, sve u super stanju i jeftino! za sjedalicu sam odlucila kupiti novu, vi ste me uvjerili
trudnica2026 · 8. svibnja 2026.
super odluka, javi kako je bilo kad beba stigne 🙂

Prijavite se za odgovor.