Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

Beba se budi na sat vremena cijelu noc, vec ne znam sta da radim

iva.novak · 4. svibnja 2026.
Cure pomagajte, imam bebu od 4 mjeseca i vec skoro 2 tjedna se budi bas SVAKI sat cijelu noc. Prije je znala odspavati bar 3-4h u komadu a sad ne znam sto se desilo preko noci. Dojim je za spavanje i cim se probudi opet trazi sisu, a kad je stavim u krevetic budna je za 20ak minuta. MM kaze da je normalno faza ali ja sam vec na rubu, ne znam vise sta je san a sta java, sva sam u magli. Ima li neko slicno iskustvo ili neki savjet? Hvala unaprijed <3

12 odgovora

nina_zg · 5. svibnja 2026.
Ovo je klasicna regresija u 4. mjesecu, pedijatrica mi je isto rekla kad sam pitala. Prolazi za par tjedana, samo strpljivo, znam da je tesko ali bit ce bolje.
tata_marko · 6. svibnja 2026.
Probajte beli sum, nama je preko zvucnika na mobitelu bio spas. I malo deblje zavjese da soba bude sto mracnija, pomaze da se bebe ne budi na svaku sitnicu.
Petra_ST · 7. svibnja 2026.
Mi smo prosli isto to oko 4. mjeseca, doslovno svaki sat budjenje i ja sam plakala od umora. Ono sto je nama pomoglo je da smo malo promijenili rutinu prije spavanja - kupka, prigusena svjetla, uvijek ista pjesmica, i drzali se toga svaki dan u isto vrijeme. Trebalo je otprilike 3 tjedna da se stvari smire, ali su se smirile. Takodjer je moguce da izbijaju zubi ili je jednostavno mozak u fazi razvoja pa je uzbudjena i tesko se vraca u dubok san. Drzi se, prolazi.
iva.novak · 8. svibnja 2026.
Hvala vam puno na odgovorima, bas mi je lakse kad vidim da nisam jedina. Koji beli sum koristite, ima neka konkretna aplikacija koju preporucate ili obicni ventilator?
gabi_2djece · 8. svibnja 2026.
Ja imam aplikaciju sa zvukom kise ili vodopada, ali i obicni ventilator radi istu fora, samo pusti da radi cijelu noc na istoj glasnosti.
josipa_os · 10. svibnja 2026.
Meni je najvise pomoglo kad sam je prvo tjedan dana uzela k sebi u krevet, spavali smo puno bolje obje, poslije se sama navikla na krevetic.
SanjaP · 11. svibnja 2026.
Ja bih bila malo oprezna s cospavanjem, cula sam da nije bas sigurno za tako malu bebu, ima smjernica o tome. Mozda samo drzite krevetic blizu vaseg kreveta, to je sigurnija varijanta.
iva.novak · 11. svibnja 2026.
Hvala na upozorenju, necu riskirati s cospavanjem, radije cu joj krevetic staviti tik uz nas krevet pa da lakse dojim nocu.
ana_i_luka · 12. svibnja 2026.
Provjerite i da nije refluks u pitanju, moja beba je isto tako bila budna na sat vremena a ispalo je da ima blagi refluks. Pedijatar nam je preporucio da je drzimo malo uspravnije nakon dojenja.
dora_i_ja · 14. svibnja 2026.
Dobrodosla u klub zombi mama :D moj muz mi svako jutro kaze da je normalno dok on spava kao top... solidarnost postoji samo u teoriji haha
mirna_mama · 14. svibnja 2026.
Topla kupka pred spavanje i masaza s uljem nama super pase, malo je opusti prije zadnjeg dojenja.
iva.novak · 14. svibnja 2026.
Javljam se za update, ima tjedan dana otkad sam pisala i stvarno je bolje, sad spava po 2h u komadu a nekad i vise. Hvala svima na savjetima, citala sam svaki komentar u 3 ujutro dok sam je drzala u naruccju :)

Prijavite se za odgovor.