Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

podjela obaveza - jel normalno da sve pada na mene?

Lucija82 · 24. travnja 2026.
cure moram se ispuhat. radim full time, MM isto radi full time ali kad dođe kuci on legne na kaucc i telefon a ja kuham, kupam dijete, spremam, perem... vikendom isto ja. kad mu kazem nesto kaze "pa ja radim cijeli dan" k8o da ja ne radim?? jel je to normalno u vasim brakovima ili sam ja luda sto se bunim. ponekad mi dođe da samo odem od kuce dan dva da vidi kak je to. pomoc

5 odgovora

iva.novak · 24. travnja 2026.
nisi ti luda, ovo je klasika. kod nas je bilo isto dok nisam doslovno napravila tablicu tko sto radi i pokazala mu crno na bijelo. malo se posramio i poceo pomagat vise. probaj razgovor bez djece u blizini, ne u zurbi navecer nego kad ste oboje mirni.
mama_bebaca · 26. travnja 2026.
moj muz je isti, al sam skuzila da on stvarno ne vidi sto treba napravit dok mu ne kazes konkretno. "operi sudje" umjesto "pomozi mi malo". generalizacije ne funkcioniraju kod muskaraca cini se 😅
gabi_2djece · 28. travnja 2026.
realno, i meni je isto bilo tako prve dvije godine. razgovor je pomogao ali i to da sam ja prestala sve raditi perfekcionisticki pa je on morao preuzeti nesto ili se nije napravilo. teska lekcija ali upali.
ana_i_luka · 29. travnja 2026.
podrska, ovo citam i osjecam se napadnuto jer je moja situacija identicna. nemam savjet nazalost, samo znaj da nisi sama u ovome.
SanjaP · 2. svibnja 2026.
ja bi rekla - odi doslovno na vikend kod mame ili prijateljice i ostavi njega samog s djetetom. brzo ce shvatiti koliko truda ide u to. meni je to bio game changer, MM je poslije bio puno svjesniji.

Prijavite se za odgovor.