Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Općenito

Koji je najbolji roditeljski savjet koji ste ikad dobili?

Tea_dvije_cure · 21. lipnja 2026.
Sinoć sam treći put uspavljivala malu i palo mi je na pamet nešto što mi je rekla moja baba kad je beba imala dva mjeseca: "Ništa ne traje zauvijek, ni dobro ni loše." To mi je nekako spustilo živce u par navrata kad sam mislila da ću puknuti. Zanima me koji je savjet vama ostao u glavi i stvarno vam pomogao? Ne moraju biti mudrosti, može i nešto sasvim glupo praktično.

4 odgovora

Lucija82 · 22. lipnja 2026.
Meni je jedna medicinska sestra u bolnici rekla: "Ne moraš biti mirna, samo budi tu." Toliko sam se grizla što plačem pred bebom, a ona je rekla da dijete ne treba savršenu mamu nego prisutnu. Nosim to sa sobom šest godina.
ivana_mama3 · 24. lipnja 2026.
Praktični savjet od susjede: kad dijete ima napad urlanja u dućanu, ne raspravljaj, samo ga izvedi van na zrak. Ništa ne rješavaj usred gomile ljudi koji gledaju. Radi kao švicarski sat, i mene spašava jednako kao i njega.
tata_marko · 24. lipnja 2026.
Moj tata mi je rekao da djeca ne slušaju što govorimo nego gledaju što radimo. Zvuči kao floskula dok ne vidiš svoje trogodišnje dijete kako uzdiše i govori "joooj ljudi" točno tvojom intonacijom. Odmah sam počeo pazit na svoje ponašanje, više zbog srama nego zbog pedagogije haha.
Petra_ST · 25. lipnja 2026.
Da malo pokvarim idilu - najbolji savjet mi je bio "prestani guglati u tri ujutro". Umislila sam kćeri sto bolesti prije nego što sam skupila hrabrost otići pedijatru, a on je u dvije minute rekao da je sve u redu. Sad radije zapišem pitanje i pitam na kontroli, jedva spavam bolje ali živci su mi puno mirniji.

Prijavite se za odgovor.