Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Treći tjedan vrtića, plače svako jutro - je li ovo normalno?

ana_i_luka · 13. srpnja 2026.
Kćerka (3 godine) ide u vrtić već treći tjedan i svako jutro ista drama - grli me za nogu, plače, viče "nemoj me ostaviti". Tete kažu da se smiri za 5-10 minuta i da se lijepo igra, ali ja se onda cijeli dan osjećam kao najgora mama na svijetu. Koliko je ovo dugo trajalo kod vas? Jesam li nešto pogriješila?

4 odgovora

tata_marko · 13. srpnja 2026.
Nisi pogriješila ništa, to je najnormalnija stvar na svijetu. Kod nas je sin plakao skoro dva mjeseca i onda jednog dana samo mahnuo i otišao se igrati, ja ostala u šoku na vratima. Ako tete kažu da se smiri, vjeruj im - one nemaju razloga lagati.
Maja_1985 · 14. srpnja 2026.
Meni je pomoglo da rastanak bude kratak i uvijek isti - pusa, zagrljaj, "vidimo se poslije užine" i odem. Kad sam se vraćala i tješila, bilo je deset puta gore i dulje je trajalo. I obavezno joj reci kad dolaziš po nju, ali kroz dnevnu rutinu, ne po satu, jer to još ne razumiju.
Lucija82 · 16. srpnja 2026.
Ah, taj osjećaj u želucu kad odeš s parkinga... poznajem ga predobro. Nama je spasila stvar neka mala plišana životinjica iz kuće koju je nosila u vrtić, kao "čuvar" u ruksaku. Daj sebi malo mira, ovo prolazi.
Petra_ST · 19. srpnja 2026.
Kod nas je bilo slično i onda se pokazalo da je dijete bilo jednostavno preumorno jer je večer prije predugo ostajalo budno. Kad smo pomaknuli spavanje na ranije i ustajali bez žurbe, jutra su postala puno mirnija. Ako plač potraje mjesecima i primijetiš još nešto, npr. da ne jede ili se povlači, spomeni to pedijatru ili odgajateljicama da vidite zajedno što dalje.

Prijavite se za odgovor.