Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

Kako uopće naći malo vremena za sebe?

Petra_ST · 31. svibnja 2026.
Imam dvoje, tri i pet godina, i doslovno ne znam kad sam zadnji put nešto radila sama, a da to nije bilo bacanje smeća. Muž radi u smjenama, baka i djed daleko, i nekako mi je sve postalo jedan dugi dan koji se ponavlja. Sinoć sam se zatekla kako se skrivam u kupaonici s mobitelom samo da imam pet minuta tišine. Recite mi da nisam jedina i kako vi to rješavate?

4 odgovora

Maja_1985 · 1. lipnja 2026.
Nisi jedina, ta kupaonica je sveto mjesto miliona mama, vjeruj mi. Kod mene je pomoglo kad sam prestala čekati "veliki" slobodan dan i počela loviti male komadiće - kava sama na balkonu prije nego se probude, 20 minuta šetnje bez djece. Nije to spa, ali je nešto.
tata_marko · 3. lipnja 2026.
Meni je najviše pomoglo kad sam s mužem dogovorila fiksne termine, ne "pa reci kad ti treba". Utorak navečer je moj, četvrtak je njegov, i to je sveto kao termin kod doktora. Dok smo se dogovarali "po potrebi", nikad nije bilo potrebe jer sam se uvijek osjećala kao da tražim uslugu.
Tea_dvije_cure · 5. lipnja 2026.
Ja sam si dala dopuštenje da kuća ne bude uredna. Zvuči banalno, ali onaj sat koji sam trošila na to da sve bude na mjestu sad je moj sat. Djeca se ne sjećaju je li pod bio obrisan, ali se sjećaju je li mama bila nervozna.
ivana_mama3 · 5. lipnja 2026.
Pazi samo, ako ti je ono skrivanje u kupaonici sve češće i ako te sve iscrpljuje više nego prije, nije loše to spomenuti svom doktoru ili pedijatru na kontroli. Ponekad to nije samo umor nego se pretegne u nešto teže, a mi mame to volimo gurati pod tepih. Drži se, ovo doba s troje i petogodišnjakom je fizički najteže i doista prolazi.

Prijavite se za odgovor.