Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

vracam se na posao za 2 tjedna i osjecam se kao najgora mama na svijetu

mama_bebaca · 21. travnja 2026.
beba ima godinu dana, ide u jaslice, a ja se vracam na posao i ne mogu prestati plakati kad o tome razmisljam. znam da moram, financijski nemamo izbora, ali osjecaj krivnje me jede zivu. kao da je izdajem. jel to prolazi s vremenom ili cu se tako osjecati jos dugo?

5 odgovora

martina88 · 23. travnja 2026.
prolazi, obecajem. prve dvije tri sedmice su najgore, i tebi i njoj, a onda se oboje navikneny. i vjeruj mi, dijete koje vidi mamu sretnu i ispunjenu (makar i na poslu) je sretnije dijete nego dijete s frustriranom mamom doma
trudnica2026 · 25. travnja 2026.
ja sam se vratila kad je moj imao 10mj i prvi tjedan sam plakala u autu na putu na posao svaki dan. sad ima 4g i uopce se ne secam tog perioda kao nesto strasno, samo znam da je bilo tesko tada
gabi_2djece · 27. travnja 2026.
realno pitanje - jesi dobro istrazila jaslice/osobu koja ce cuvati? kad sam bila sigurna da je moje dijete na sigurnom i dobrom mjestu krivnja je bila puno manja
Petra_ST · 28. travnja 2026.
citala sam negdje da osjecaj krivnje kod mama cesto nema veze s realnim stanjem djeteta nego s nasim vlastitim strahovima. probaj to odvojiti - dijete ce biti dobro, to je tvoj strah koji treba proraditi, moze i s psihologom ako je jako intenzivno
antonija_ri · 29. travnja 2026.
drzim fige, bit ce OK <3 i mala tajna - nosi u torbi njezinu majicu koja mirise na tebe, meni je to pomoglo prve dane

Prijavite se za odgovor.