Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

39+5 i nista se ne dogadja, strah od prenosenja termina

ana_i_luka · 15. lipnja 2026.
Cure moje, danas sam 39+5 i osjecam se kao da ce ovo trajati vjecno. Nemam nikakve znakove poroda, cak ni lazne trudove. Doktorica kaze cekamo do 41 tjedna pa ako nista onda indukcija. Je li nekom prenosilo i kako je to bilo? Malo panicim iskreno.

14 odgovora

dora_i_ja · 15. lipnja 2026.
Meni je bebac stigao tocno na 41+2, indukcija je bila potrebna ali sve je proslo dobro, samo strpljenja.
mirna_mama · 16. lipnja 2026.
Ja sam se toliko brinula isto, a onda mi je puknuo vodenjak tocno na 40 tjedana u sred noci, haha nikad ne znas kad ce se desiti.
mama_bebaca · 18. lipnja 2026.
Probaj hodati puno, i ananas se spominje da pomaze, ali to je vise urbana legenda mislim :D
Petra_ST · 19. lipnja 2026.
Nemoj se forsirati sa "prirodnim metodama", ako je beba spremna doci ce, tijelo zna sto radi.
katarina.k · 20. lipnja 2026.
Drzi se, zadnji dani su najteski psihicki. Uzivaj u miru dok jos mozes spavati normalno hehe
ana_i_luka · 22. lipnja 2026.
Hvala cure, pokusavam se opustiti ali tesko je kad svi pitaju "je li vec" po sto puta na dan :D
iva.novak · 23. lipnja 2026.
Ja sam prenijela s prvim djetetom do 41+4 i bila sam na rubu ludila od cekanja, doslovno sam brojala minute. Doktori su me pratili ctg-om svaki drugi dan da provjere je li sve ok s bebom i placentom, i to me smirilo malo jer sam znala da se sve nadzire. Kad je konacno poceo porod bilo je brzo, samo 5h od prvih kontrakcija do rodjenja. Tako da - normalno je da je zadnjih tjedana najteze, ali sve ima svoj kraj. Drzim fige da tebi krene prije 41 tjedna!
tata_marko · 25. lipnja 2026.
Kod nas u obitelji svi kasne s porodom, mislim da je i to malo genetski, moja mama i sestra su isto prenosile.
ana_i_luka · 25. lipnja 2026.
Cure, danas 40+3 i mislim da su krenuli pravi trudovi!! Idemo u bolnicu, javim kasnije!!
gabi_2djece · 26. lipnja 2026.
Ajmeee sretno sretno!!! Javi nam se kad mozes <3
Maja_1985 · 27. lipnja 2026.
Drzimo fige, neka sve prodje brzo i lako!
ana_i_luka · 27. lipnja 2026.
Cure evo, rodila sam sinoc malu princezu, 3450g, sve je proslo super, trudovi su trajali oko 8h. Hvala svima na podrsci ovih zadnjih dana, bili ste mi velika pomoc psihicki <3<3
trudnica2026 · 28. lipnja 2026.
Cestitamo od srca!!! Uzivajte u novom clanu obitelji :)
nina_zg · 28. lipnja 2026.
Bravo mama, odmaraj se sad kad mozes!

Prijavite se za odgovor.