Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

drugo dijete? imam 36 i ne mogu odlucit, glava mi puca

Lucija82 · 11. lipnja 2026.
Znam da mi nitko ne moze odluciti umjesto mene ali me zanimaju iskustva. Kci ima 3 godine, konacno smo prodisali, spava, u vrticu je, ja sam napokon opet ja. I sad ta pomisao da se vratim na pocetak, na neispavanost, na dojenje, na kolica... zeludac mi se stisne. A s druge strane me boli srce kad pomislim da je nikad nece imati brata ili sestru i da smo mi jednog dana stari i ona sama. MM je za, ali onako mlako, kaze "kako ti kazes" sto mi ne pomaze nista. Financijski bi bilo tesno ali izdrzljivo. Kako ste vi znale?

5 odgovora

josipa_os · 11. lipnja 2026.
ja nisam znala. jednostavno nikad nije doslo to "sad!" i onda sam s 39 shvatila da je odluka pala sama. imamo jedno dijete i ok mi je. ono o starosti i samoci - nemoj to biti razlog, brace i sestre se cesto ni ne cuju kad odrastu. rodi ako TI zelis dijete.
Petra_ST · 13. lipnja 2026.
kod nas je razlika 3,5 godine i to je meni bilo super. starija je bila samostalna, isla je u vrtic, mogla je pomoci donijeti pelenu. prve godine je bio kaos ali drugaciji kaos jer ti vec sve znas. i to je ono najbolje kod drugog, nema panike.
martina88 · 15. lipnja 2026.
budi realna oko toga da ce najveci dio tereta vjerojatno opet biti na tebi. ono "kako ti kazes" mi zvuci kao crvena zastavica. razgovarajte konkretno, tko ustaje nocu, tko ide na bolovanje kad se razboli, tko vodi na preglede. ako on ne moze odgovoriti na to, to je odgovor.
katarina.k · 16. lipnja 2026.
mi imamo dvoje i iskreno, tesko je. ali kad ih vidim kako se smiju u kupki zajedno.. ne bi mijenjala. samo nemoj birat iz straha, ni iz jednog ni iz drugog
SanjaP · 18. lipnja 2026.
Meni je pomogao jedan trik, zamisli sebe s 50 godina. Kaje ti se vise sto nisi rodila jos jedno ili sto jesi? Kod mene je odgovor bio jasan u 2 sekunde. Nije znanstveno ali.

Prijavite se za odgovor.