Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Općenito

kolica za blizanke - sto se ne isplati kupovati?

SanjaP · 1. ožujka 2026.
drage moje, ocekujem blizanke u 5. mjesecu i vec sad me boli glava od kolica. jedni kazu tandem, drugi side by side, treci "kupi jedna dobra i marame" :D mm veli da imamo mali auto pa da pazimo na dimenzije prtljaznika, ali kad odem u trgovinu prodavaci ti prodaju sve i svasta. ima li tko iskustva? sto vam se pokazalo kao bacanje novca? unaprijed hvala <3

6 odgovora

josipa_os · 2. ožujka 2026.
Ja imam blizance koji su sad 3 godine. Side by side, i to jedna od uzih varijanti - mjeri sirinu svojih vrata i lifta PRIJE kupnje, to mi je najbolji savjet koji mogu dati. Nama su prva kolica ostala zaglavljena u liftu i tri mjeseca sam ih nosila po stepenicama.
mirna_mama · 2. ožujka 2026.
tandem je meni bio uzas na svakom prijelazu preko ceste, dugacko kao kamion. ali za trznicu i uske plocnike bolje. zapravo nema idealnog rjesenja, samo odaberi koje ti manje smeta :D
valentina_z · 2. ožujka 2026.
nemoj kupovati onu ogromnu vrecu opreme sto ti nude u paketu. jastucici, torbe, drzaci za caj... 90% toga nisam ni raspakirala. bolje ulozi u dobru vrecu za zimu i kvalitetnu kisnu navlaku za DVOJE, ta se navlaka za blizanacka kolica tesko naknadno nalazi.
mama_bebaca · 4. ožujka 2026.
Kupi second hand! Blizanacka kolica se koriste kratko i uglavnom su u odlicnom stanju. Ja sam svoja uzela za trecinu cijene, samo sam dala oprati navlake i bila su kao nova. Ustedjeni novac ti dobro dode za pelene, vjeruj mi, s dvoje beba to je zasebna stavka u budzetu.
gabi_2djece · 6. ožujka 2026.
cestitam prvo!! :) i jedan savjet koji nema veze s kolicima - nabavi dupli jastuk za dojenje ako planiras dojiti, mijenja zivot. kolica ces nekako rijesiti, spavanje i hranjenje su glavna bitka
nina_zg · 8. ožujka 2026.
mi imamo one gdje jedno sjedalo ide iza drugog ali malo povisenije, i to nam je super jer se ne guraju laktovima. jer da, i to se dogada, tuku se u kolicima :D

Prijavite se za odgovor.