Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

Kako ste vi podijelili obaveze doma? Ja sam na rubu

Lucija82 · 29. srpnja 2026.
Imamo dvoje djece (4 i 1,5) i imam osjećaj da sam ja default roditelj za sve. Muž rado igra s njima i to je super, ali mentalni popis - vrtićki papiri, cjepiva, rođendani, tko je pojeo što, kad se pere posteljina - sve je u mojoj glavi. Kad zamolim za pomoć, napravi, ali moram tražiti i to me izjeda više od samog posla. Kako ste vi to riješili da ne bude svađa svaki drugi dan?

4 odgovora

tata_marko · 29. srpnja 2026.
Nama je pomogao jedan glupo zvučeći potez - sjeli smo i napisali SVE na papir, doslovno svaku sitnicu, od vađenja smeća do dogovaranja pedijatra. Kad je vidio crno na bijelo koliko toga ide na mene, sam je rekao da to nije okej. Nije preko noći postalo idealno, ali sad ima svoja područja za koja je on odgovoran i ja se u njih ne miješam.
SanjaP · 30. srpnja 2026.
Ključna riječ ti je odgovornost, ne pomoć. Dok si ti menadžer koji dijeli zadatke, ti i dalje nosiš teret. Podijelite cijela područja - npr. vrtić i sve oko njega je njegovo, zdravstveno je tvoje, i onda ne provjeravaj je li napravio jer će te to vratiti na početak.
Tea_dvije_cure · 1. kolovoza 2026.
Ja te tako razumijem, taj mentalni popis je nevidljiv i baš zato najteži. Kod nas je popustilo kad je muž ostao sam s njima tri dana dok sam bila na putu. Vratila sam se u kaos, ali je konačno shvatio što znači biti onaj koji sve drži u glavi.
Maja_1985 · 1. kolovoza 2026.
Nemam čarobni recept, ali jedno sam naučila - razgovor ne vodi u 22h kad sam mrtva i ljuta jer to uvijek završi svađom. Dogovorimo se u nedjelju uz kavu, mirno, i planiramo tjedan. Zvuči korporativno ali nam je spasilo brak, ha.

Prijavite se za odgovor.