Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Cerka ujeda drugu djecu u vrticu, ne znam vise sto da radim

tata_marko · 8. ožujka 2026.
cerka ima 2 godine, zadnja dva tjedna su me dva puta zvali iz vrtica da je ugrizla drugo dijete. doma nikad nije ujedala, a sad odjednom ovo. razgovarala sam s njom, objasnjavam da to boli i da se ne smije, ali kao da ne pomaze. odgojiteljica je strpljiva ali osjecam se uzasno kad vidim drugu djecu s modricama zbog moje kceri. imate li ideja sto pomaze

6 odgovora

antonija_ri · 9. ožujka 2026.
ujedanje u toj dobi je najcesce izraz frustracije jer jos nemaju rijeci za ono sto osjecaju, ne znaci da je "zlo dijete" niti da si ti kriva kao roditelj. probajte joj davati rijeci za osjecaje - "ljuta si, reci ne umjesto ugristi"
Helena_ZG · 11. ožujka 2026.
kod nas je pomoglo kad smo doma vjezbali "stop ruka" gestu i govorili joj da umjesto zuba koristi rijec "ne" ili da odmakne. malo po malo je prestalo, trajalo je oko mjesec dana
realna_mama · 13. ožujka 2026.
realno, u toj dobi skoro svako dijete barem jednom nekog ugrize ili bude ugriznuto, faza je koja prolazi, samo treba dosljednost i strpljenje od svih strana - vas, vrtica
ivana_mama3 · 16. ožujka 2026.
ne bi se ja previse opustala oko toga, ako se ponavlja vise puta ipak vrijedi razgovarati s odgojiteljicom sto tocno prethodi ugrizu (je li kad joj netko uzme igracku, kad je umorna i sl) da se pokusa predvidjeti i sprijeciti
umorna_do_kosti · 16. ožujka 2026.
moj sin je isto prosao kroz to sa skoro 2g, primjetili smo da je uvijek bilo kad je bio gladan ili umoran pred spavanje u vrticu, kad su promijenili raspored da spava malo ranije prestalo je
tata_marko · 18. ožujka 2026.
hvala svima, razgovarala sam danas s odgojiteljicom i rekla je da se to dogodi kad joj netko uzme igracku bez pitanja, pokusat cemo vjezbati rijeci doma i vidjeti hoce li pomoci

Prijavite se za odgovor.