Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

drugo dijete? imam 34 g i ne mogu odlucit, pomagajte

Petra_ST · 4. ožujka 2026.
eto, sin ima 3 godine, konacno spavamo, konacno mogu popit kavu na miru i ici na vikend put bez 40 kg opreme. i sad mi svi govore "ajde jos jedno dok si mlada", "nemoj ga ostavit samog"... MM bi jos jedno ali kaze da odluka mora bit moja jer ja to fizicki prolazim. ja se ujutro probudim i mislim daaa hocu, a navecer kad sam mrtva umorna mislim nema sanse nikad vise. kako ste vi znali? postoji li uopce trenutak kad se "zna" ili se to samo skoci?

6 odgovora

ana_i_luka · 4. ožujka 2026.
Ne postoji trenutak kad se zna, barem meni nije postojao. Ja sam samo u jednom trenutku shvatila da me pomisao da vise nikad necu imati bebu u kuci rastuzuje vise nego sto me umor plasi. To mi je bio odgovor.
gabi_2djece · 5. ožujka 2026.
mi imamo dvoje, razlika 3,5 g i iskreno prva godina je bila pakao. sad kad imaju 6 i 3 i igraju se zajedno po sat vremena dok ja perem sude - vrijedilo je svake sekunde. ali necu lagat, prva godina je bila jako teska.
mirna_mama · 6. ožujka 2026.
pazi, argument "da ne bude sam" mi je najgori razlog za dijete. brat ili sestra nisu garancija drustva, poznajem ljude koji se s bracom ne cuju godinama. rodi ako TI zelis dijete, ne kao poklon prvom :)
katarina.k · 6. ožujka 2026.
i mi smo se dvoumili pa smo ostali na jednom. nula zaljenja. imamo vremena, novca, energije, putujemo. drustvo je legitimna odluka, ne mora se svima objasnjavat
trudnica2026 · 9. ožujka 2026.
34 nije nikakva granica, opusti se s tim dijelom. razgovaraj s ginekologom ako te to brine, ali nemoj donosit odluku iz panike zbog godina. to je najlosiji savjetnik.
iva.novak · 10. ožujka 2026.
kod mene je odluka pala kad sam vidjela tudu bebu u ducanu i pocela plakat u redu za kasu :D tijelo zna prije glave ponekad

Prijavite se za odgovor.