Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Roditeljstvo

MM misli da je cuvanje vlastitog djeteta - pomaganje meni

nina_zg · 3. svibnja 2026.
cure moram se ispuhat jer vise ne mogu. imamo bebu od 8 mj, ja sam na porodiljnom, MM radi 8 sati i to je ok, razumijem. ali kad dode doma sjedne, uzme mobitel i onda mi kaze "reci ako trebas pomoc" ??? pomoc?! pa to je i njegovo dijete. jucer sam ga zamolila da ga okupa i on je to napravio i onda cijelu vecer prica kako je on danas puno pomogao. a ja sam od 6 ujutro na nogama, tri pranja vesa, rucak, setnja, uspavljivanje... i onda kad kazem nesto ispadnem da sam nezahvalna jer eto "drugi muzevi ni to ne rade". ne znam kako mu to objasnit a da ne bude svada. jel netko imao slicnu situaciju i kako ste to rijesili?

5 odgovora

tata_marko · 6. svibnja 2026.
Ista prica kod nas prvih godinu dana. Ono sto je kod nas upalilo je da smo sjeli i doslovno napisali popis svega sto se u kuci tijekom dana mora napraviti. Kad je vidio crno na bijelo koliko toga ima, malo mu je sjelo. Do tada je stvarno mislio da beba spava dok on nije doma pa se meni valjda gledaju serije.
Tea_dvije_cure · 7. svibnja 2026.
meni je pomoglo da odem. bez drame, samo "idem na kavu, vracam se za 3 sata" i otisla. kad je ostao sam s bebom cijelo poslijepodne odjednom je shvatio sto je to "pomaganje" :D nije to zloba, oni jednostavno ne vide dok ne prozive
dora_i_ja · 7. svibnja 2026.
Nemoj cekati da eksplodiras jer onda razgovor ispadne svada i onda se on brani umjesto da slusa. Probaj u mirno vrijeme, kad je dijete spava i kad ste oboje najedeni :) I budi konkretna - ne "ti nista ne radis" nego "zelim da kupanje i vecernje uspavljivanje budu tvoji, svaki dan". Konkretno se lakse izvrsava nego opcenito.
martina88 · 7. svibnja 2026.
ajme rijec pomoc mi je alergija. moj isto tako govorio pa sam mu jednom rekla ok, onda ja tebi veceras pomazem oko tvog djeteta. gledao me ko tele. od tada vise ne koristi tu rijec, al i dalje moram sve organizirati ja, to je onaj mentalni teret o kojem se malo prica
Petra_ST · 10. svibnja 2026.
drzi se, prolazi to. kod nas se stvarno promijenilo tek kad sam se vratila na posao, tad se nekako izjednacilo jer smo oboje bili umorni pa se nije imalo tko pozivat na "ja radim". nadam se da ces se izborit prije toga :)

Prijavite se za odgovor.