Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

prvi zubic i mi ne prepoznajemo svoje dijete

valentina_z · 5. ožujka 2026.
nas mrvac ima 6.5 mjeseci i evo vec 10 dana traje totalni kaos. slini ko slavina, grize sve zivo, budi se noću i vristi, nece jest ni dohranu ni skoro ni mlijeko. u ustima se vidi bijela crta dolje. ja sam mislila da su zubi jedan dan neugode pa gotovo, a ovo je vec drugi tjedan. sto vi koristite? probali smo hladnu glodalicu, gel iz ljekarne, nista posebno ne pomaze. i je li normalno da ima blago povisenu temp 37.3?

5 odgovora

tata_marko · 5. ožujka 2026.
Kod nas su zubi bili gori od svega ostalog u prvoj godini. Najbolje je pomogla obična vlažna krpica koju sam stavila u frižider (ne u ledenicu) pa je grickao. Gelovi mu nisu ništa značili. 37.3 je granično, kod nas je pedijatar rekao da zubi mogu dati blago povišenu ali ako ide preko 38 treba tražiti drugi uzrok.
antonija_ri · 6. ožujka 2026.
deset dana je normalno, nazalost. zub zna putovat kroz desni tjednima. kod nas su donji dva izasla u razmaku od 3 dana i onda je bio mir mjesec dana pa opet ista prica
ivana_mama3 · 8. ožujka 2026.
mi smo koristili silikonsku cetkicu koja ide na prst pa sam mu masirala desni, obozavao je to. i hladan komad kore krastavca ako vec jede dohranu, ali pod nadzorom naravno
martina88 · 8. ožujka 2026.
drzite se, mi smo prosli 8 zubi do godine dana i svaki put mislim da je kraj svijeta pa prode :) noci su najgore jer lezeci pritisak u desnima je jaci. probajte ga malo uspravnije drzat prije spavanja
Lucija82 · 11. ožujka 2026.
nemoj se cudit ako ne jede, to je skroz normalno kad ga bole desni. bitno je da pije tekucinu. dohrana je u ovoj dobi ionako igra a ne prehrana

Prijavite se za odgovor.