Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

kupnja opreme - sto je stvarno potrebno a sto bacanje para?

SanjaP · 8. travnja 2026.
Pozdrav svima, prva trudnoća, 26. tjedan. Otišli smo muž i ja u onu veliku trgovinu s opremom i izašli u šoku. Popis koji su nam dali ima 60 stavki i iznos je takav da mi je pozlilo. Možete li mi iskreno reći što ste vi stvarno koristili prvih pola godine, a što vam je stajalo u kutu? Ne želimo štedjeti na onome što je bitno, ali ne moramo ni kupovati grijač za vlažne maramice ako to nitko ne koristi. Hvala!

6 odgovora

trudnica2026 · 11. travnja 2026.
grijac za maramice = klasican primjer bacanja para :D isto tako i ona kadica s postoljem koja zauzme pola kupaone, mi smo kupali u obicnoj kadici na podu
Lucija82 · 12. travnja 2026.
BITNO: autosjedalica (nova, nikad rabljena osim ako znas povijest), krevetic i madrac, par slojeva odjece velicine 56 i 62 ali ne previse jer prerastu za tren, pelene, kolica koja mozes sama sklopit jednom rukom. NEBITNO: skupi setovi posteljine s jastucima i zastitama, sterilizator (dovoljna je posuda s kipucom vodom), 15 duda kad beba nece ni jednu
antonija_ri · 13. travnja 2026.
nosiljka ili marama! meni je to bila spas, imala sam bebu koja nije htjela bit spustena ni sekundu. ali idi negdje gdje ti pokazu kako se vezuje, ne kupuj naslijepo preko neta
mama_bebaca · 16. travnja 2026.
Ne kupujte sve odjednom. Ozbiljno. Kupite osnovno za prvi mjesec i onda ćete vidjeti kakva je vaša beba i što vam treba. Neke bebe obožavaju ležaljku, neke urlaju čim ih spustiš. Neke spavaju u krevetiću, neke samo uz mamu.
mirna_mama · 18. travnja 2026.
i pitaj okolo, ljudi rado daju stvari koje su prerasli. moja frendica mi je dala vrecu odjece i doslovno nisam kupila nista do 3 mjeseca. bebe to nose po mjesec dana i izgleda ko novo
valentina_z · 19. travnja 2026.
jedina stvar na koju bih potrosila vise novca je madrac za krevetic i autosjedalica. sve ostalo moze bit jeftinije ili posudeno, iskreno.

Prijavite se za odgovor.