Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Prvi tjedan vrtica i stalni place - je li ovo normalno

Tea_dvije_cure · 17. lipnja 2026.
krenuli smo prvi puta u vrtic prosli tjedan, dijete ima 2 godine. svako jutro drama, place, grli me za noge, odgajateljica kaze da se smiri 10ak minuta nakon sto odem ali meni srce puca svaki put. jel se to poboljsa i za koliko vremena otprilike? pocinjem sumnjati jesmo li prerano krenuli...

5 odgovora

Lucija82 · 19. lipnja 2026.
potpuno normalno, adaptacija obicno traje 2-4 tjedna, kod nekih i dulje. vazno je da si dosljedna u opraštanju, kratko i jasno, bez dugog zadrzavanja jer to produljuje muku i djetetu i tebi.
nina_zg · 19. lipnja 2026.
moj je place prve tri tjedna svaki dan a onda odjednom jedno jutro je otrcao unutra bez osvrtanja. drzi se, prolazi to!
ivana_mama3 · 19. lipnja 2026.
pitaj odgajateljicu da ti posalje poruku ili sliku tijekom dana kad se smiri, meni je to jako pomoglo da se ne izjedam cijelo jutro na poslu.
antonija_ri · 21. lipnja 2026.
kod nas adaptacija nije bila lagana ni nakon mjesec dana pa smo malo usporili tempo, isli smo pola dana umjesto cijeli, i to je pomoglo. nema srama u tome da prilagodis tempo djetetu.
Maja_1985 · 22. lipnja 2026.
drz se, ovo je faza koja prolazi. i sjeti se, place kod tebe jer ti vjeruje da ces se vratiti po njega, to je zapravo dobar znak sigurne privrzenosti (tako mi je rekla nasa pedagoginja kad sam ja bila na rubu).

Prijavite se za odgovor.