Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

Ljubomora na bebu - stariji (4g) postao je nemoguc otkad smo dosli iz rodilista

Petra_ST · 5. travnja 2026.
nas stariji sin je uvijek bio miran i poslusan a otkad smo donijeli sestricu doma pretvorio se u malog tiranina. inati se za sve, vrisci, jednom je cak pokusao gurnuti bebu s naslonjaca dok sam bila u drugoj sobi (nasrecu nista se nije dogodilo, stigla sam na vrijeme). osjecam se uzasno, ne znam kako mu pomoci a da beba ne strada. help.

5 odgovora

valentina_z · 5. travnja 2026.
prvo, nisi sama, ovo je prezastupljena tema na ovom forumu :) probaj mu dati posebno vrijeme samo za njega, makar 15 minuta dnevno bez bebe u blizini, samo vi dvoje. kod nas je to jako pomoglo.
tata_marko · 6. travnja 2026.
nemoj ga kriviti previse, on gubi tvoju punu paznju prvi put u zivotu i to je za njega ogromna promjena. ukljuci ga u brigu o bebi, neka donosi pelene, pjeva joj, tako se osjeca vaznim a ne istisnutim.
mama_bebaca · 9. travnja 2026.
ono s guranjem bih ipak shvatila ozbiljno, ne u smislu kaznjavanja nego opreza, nikad ih ne ostavljaj same dok se situacija ne smiri. razgovaraj s njim mirno da mu objasnis da beba moze pozlijediti.
dora_i_ja · 9. travnja 2026.
kod nas je pomoglo da tata preuzme vecinu direktne njege bebe prvih par tjedana, tako sam ja imala vise vremena za starijeg. mozda MM moze preuzeti neke stvari?
gabi_2djece · 12. travnja 2026.
i meni se cini normalno, moja cure su imale 3g razlike i prva je bila uzasna prva dva mjeseca, a onda je jednog dana odjednom postala najbolja "mala mama" svojoj sestri. prolazi to, samo strpljenja i puno ljubavi svima.

Prijavite se za odgovor.