Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

kakica zelena i pjenasta - da paničarim?

Maja_1985 · 25. ožujka 2026.
beba ima 3 mj, iskljucivo dojena. zadnja 3 dana kakica zelena, pjenasta, skoro kao voda. beba je inace vesela, jede, dobiva na tezini, ne place vise nego inace. ali mene ova boja izluduje, guglala sam i naravno sad mislim da je sve najgore. zvala bih pedijatricu ali ne zelim ispast luda mama koja zove zbog boje kakice po treci put ovaj mjesec 🙈

4 odgovora

mirna_mama · 26. ožujka 2026.
Nema lude mame koja zove pedijatra. To im je posao. Ali eto, zelena pjenasta stolica kod dojene bebe često znači neravnotežu prednjeg i stražnjeg mlijeka - beba dobiva puno laktoze iz prednjeg mlijeka. Probaj duže držati na jednoj dojci prije nego prebaciš na drugu i vidi hoće li se popraviti.
Lucija82 · 26. ožujka 2026.
ista prica kod nas, ispalo da je bila samo faza od tjedan dana. ako beba dobro napreduje i vesela je, to je najbolji pokazatelj. ali ako se pojavi krv, sluz u velikim kolicinama ili temperatura, odmah pedijatru
ivana_mama3 · 27. ožujka 2026.
ja sam u prvoj godini slikala svaku kakicu ko da radim izlozbu 😅 nemoj se srami zvat, bolje pitat nego se izjedat 3 dana
ana_i_luka · 28. ožujka 2026.
jesi mozda ti nesto novo jela ili pila? kod mene je znala biti reakcija na moju prehranu, doduse to nije kod svih. ali vrijedi zapisat sto jedes par dana pa vidjet ima li veze

Prijavite se za odgovor.