Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Trudnoća

carski rez po zelji - jel me neko osudjivao?

tata_marko · 17. travnja 2026.
Dobar dan svima, u 34. tjednu sam prve trudnoće i razmišljam o carskom rezu. Nemam medicinsku indikaciju, samo panično se bojim vaginalnog poroda. Imam iza sebe jednu tešku situaciju i psihički mi je ideja poroda neizdrživa. Spomenula sam to ginekologu i dobila sam pogled kao da sam rekla nešto strašno. Rekao je da "o tome razgovaramo kad dođe vrijeme", što mi ništa ne znači. Zanima me ima li nekog s iskustvom da je tražio carski bez indikacije i kako je to prošlo? I je li vam okolina prigovarala? Već me svekrva pita "pa zar nećeš rodit normalno".

5 odgovora

Petra_ST · 20. travnja 2026.
Ja sam imala carski iz medicinskih razloga i mogu ti reći da to nije lakši izlaz kako ljudi misle. Oporavak je bio težak, prvih tjedan dana nisam mogla sama ustati iz kreveta ni podići bebu bez pomoći. Nije to "kupovanje" lakšeg poroda. Ali ako ti je psihički to jedini put, onda je to legitimno.
katarina.k · 21. travnja 2026.
probaj naci psihologa/psihoterapeuta koji radi s trudnicama. ne da bi te odgovorio od carskog nego da imas podrsku bez obzira sto odaberes. neke bolnice imaju i savjetovanje. tvoj strah je stvaran i zasluzuje da ga neko ozbiljno uzme, a ne da te gleda kao da si luda
antonija_ri · 22. travnja 2026.
svekrva ce imati misljenje o svemu do kraja tvog zivota, ukljucujuci kako drzis kasiku. ignoriraj :D
Maja_1985 · 24. travnja 2026.
Meni je pomoglo da odem na razgovor u bolnicu gdje planiram roditi, prije termina, i da tražim da mi objasne što točno rade i kako. Neizvjesnost mi je bila najgori dio. Kad sam znala redoslijed stvari, bilo mi je 70% lakše. Možda ti pomogne i to prije nego odlučiš.
josipa_os · 26. travnja 2026.
i ja sam se panicno bojala, na kraju rodila vaginalno u 39tt i bilo je ok. ne kazem to da te pritiskam nego samo da znas da strah ne mora znaciti da ces to i prozivjeti kao traumu. ali svakako trazi da te neko sasluta ozbiljno, imas pravo na to

Prijavite se za odgovor.