Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Malci i predškolci

dijete jede samo tjesteninu i kruh, van sebe sam

mama_od_troje · 29. svibnja 2026.
cure pomagajte. moj mali (3g) je od malena bio izbirljiv ali zadnja 2 mjeseca je katastrofa. jede tjesteninu bez umaka, kruh, eventualno kifla i to je to. povrce ne prilazi, meso pljune, voce nekad jabuku ako sam ocistim. kuham mu posebno svaki dan jer inace ne jede nista cijeli dan i onda se nervira i place od gladi navecer. muz kaze da ce prerasti, ja sam vec na rubu zivaca jer se osjecam kao kuharica za jednu osobu 24/7. je li ovo faza ili trebam pedijatru?

6 odgovora

Klara2023 · 29. svibnja 2026.
kod nas isto bilo, cak i gore, moja je jela SAMO bijeli rizu jedno vrijeme. prerasla je, sad ima 6 i jede skoro sve. drzi se, prolazi ali sporo.
trudnica2026 · 31. svibnja 2026.
ne bih cekala predugo, ako je bas ekstremno reci pedijatru na sistematskom da provjeri barem zeljezo i vitamine. moja necakinja je imala slicno pa se ispostavilo da joj fali zeljeza pa je bila jos vise nemotivirana za jelo.
neispavana_mama · 3. lipnja 2026.
probaj ga ukljuciti u kuhanje, neka bira povrce u ducanu, neka mijesa. kod nas je to malo pomoglo, djeca vole ono sto su sama "napravila". ali ne ocekuj cudo preko noci.
iva.novak · 4. lipnja 2026.
iskreno mislim da se previse fokusiramo na to sto jedu. moj je bio isti takav, nisam pravila dramu, samo sam nudila raznoliko i ne inzistirala. sad s 5 jede sve. manje pritiska = manje otpora, po meni.
mama_od_troje · 5. lipnja 2026.
hvala svima na odgovorima. mislim da imam problem sto svaki dan kuham posebno njemu, valjda sam ga i ja navikla na to. probat cu ga stvarno manje forsirati i vidjeti hoce li se s vremenom promijeniti. za sistematski cemo definitivno pitati za zeljezo, dobra ideja.
Tea_dvije_cure · 5. lipnja 2026.
samo nemoj odustati od nudenja povrca i mesa i dalje na stol, samo bez komentara. moja generacija je odrasla na "jedes sve sto je na stolu" i eto prezivjeli smo :) svakom svoje ali mislim da se danas previse popustamo.

Prijavite se za odgovor.