Preskoči na sadržaj
Mala velika pitanja

Forum / Bebe (0-12 mjeseci)

kad poceti sa dohranom, pedijatrica kaze cekaj a svekrva navaljuje

realna_mama · 21. travnja 2026.
MD ima 5 mjeseci i pol i imam malu dilemu. pedijatrica kaze da cekamo pola godine tacno, a svekrva svaki put kad dodje kaze da je vrijeme, da ce dijete biti gladno samo na mlijeku. sad ne znam koga da slusam, dijete sjedi uz pomoc, prati nas dok jedemo, cini mi se zainteresirano za hranu. da li da pocnem sad ili cekam jos dvije sedmice do pola godine?

6 odgovora

tata_marko · 22. travnja 2026.
posluzaj pedijatricu, ona zna razvoj tvog djeteta, ne svekrvu. dvije sedmice nece nista promijeniti a preporuke postoje sa razlogom
martina88 · 24. travnja 2026.
kod nas su isto starije generacije navaljivale rano sa dohranom, cak i kasicicu meda da umiri bebu sta je bila ludost. drzi se svog pedijatra
josipa_os · 24. travnja 2026.
realno dva tjedna razlike nije nikakva drama, mi smo poceli na 5 i pol i sve je bilo super. svako dijete je ipak malo drugacije
Helena_ZG · 25. travnja 2026.
ja bih rekla da posluzas znakove spremnosti djeteta a ne tacan datum. ako sjedi sam, interesira se za hranu, izgubio je refleks izbacivanja jezika, to su sve znaci da je spremno bez obzira sta pise u knjizicama
realna_mama · 27. travnja 2026.
hvala svima na odgovorima, mislim da cu ipak sacekati te dvije sedmice, bolje sigurno nego zao. svekrvi cu reci da pedijatrica tako kaze pa neka se ljuti na nju a ne na mene :D
Dario_novi_tata · 28. travnja 2026.
hahaha dobra taktika, meni je isto pomoglo da uvijek kazem da je to pedijatrica rekla, manje pitanja onda

Prijavite se za odgovor.